Hírek

A kapucinus étrendje

A kapucinus étrendje

A káposzta étrendje elsősorban leveseken alapul, melyek fő összetevője a káposzta. A hús és a gabonakészítmények egyértelműen korlátozottak.

A káposzta étrend általános elvei

7 napig tart. Ez idő alatt főként fehér és olasz káposzta van, amelyet evett, néha pácolt is. A terv szerint havonta 3-6 kg-ra csökkenti a testsúlyt.

Minden nap kenyér levest fogyasztanak, amely olasz vagy fehér káposzta, 6 hagyma, 2 zöldpaprika, egy bordázott zeller, 6 friss paradicsom és fűszer: bors, fokhagyma és chili.

Leves előkészítési módszer

A mosott zöldséget kockákra vágják, a paradicsom előbb égett és hámozott. Egy mély serpenyőben a hagymát kivéve minden zöldséget lágyságra sütnek, egy evőkanál olaj hozzáadásával. A hagymát a végén adjuk hozzá. A zöldségeket egy edénybe helyezzük, vízzel öntjük és főzzük, amíg lágyabbá nem válik. A levest sós hozzáadás nélkül fűszerezzük.

Kapucinus étrend: 7 napos menü

1. nap.
Reggelire van egy káposzta leves, amely után fekete kávét fogyaszthat. A második reggelit zöldségekből kell készíteni. Vacsora esetén a leves ismét desszert leves. Ezután megengedheti magának a fekete teát. Egy délután minden gyümölcs (kivéve a banánt). A vacsora helyett sok ásványvizet és gyümölcslevet kell inni.

2. nap.
Reggelire a zöldségeket főzni vagy nyersen főzni. A zöld és leveles zöldségeket előnyben részesítik, a babot, a kukoricát és a borsót nem feltétlenül ajánlják. Ezen gyümölcsöket is kizárják. Vacsorázni, természetesen, egy részét a káposzta leves. Vacsora két, egyenletesen sült burgonyából áll, vajjal burkolva, de só hozzáadása nélkül.

3. nap.
Az első reggelire kapuściana leves, a második pedig gyümölcsöt (kivéve a banánt). Emellett egy pohár keserű teát is inni. Ebédhez minden zöldséget (kivéve a burgonyát). Egy délután gyümölcs. Mi lemondunk a vacsoráról, ha nem érezzük túl sok éhség. Aztán meg lehet enni egy adag káposzta levest.

4. nap.
Az első reggelire kapuściana leves. A második reggelihez és az ebédhez megengedett a banán (legfeljebb 4 db). Vacsorázni 2 liter sovány tej. Ezenkívül ajánlott nagy mennyiségű ásványvizet fogyasztani a nap végén.

5. nap.
A reggeli, mint rendesen, papucs levest tartalmaz. Ebéd 200 g hús (lehetőleg csirkemell vagy marhahús). Vacsora 6 paradicsom. Ezután igyon 2 liter ásványvizet.

6. nap.
A nap a káposzta leves egy részével kezdődik. Vacsorázni egy adag csirke vagy pulykamell, esetleg marhahús vagy sovány hal. A vacsorát zöld zöldségekből kell elkészíteni, majd nagy mennyiségű ásványvizet kell inni.

7. nap.
A reggeli része a brassica levesnek. A vacsorát barna hántolatlan rizsből és a zöldségek egy részéből kell állítani. A vacsora ezen a napon tilos, de sok gyümölcslevet és ásványvizet inni.

A káposzta étrend előnyei

 • Rövid időtartam, amely pozitív, tekintettel a monotonitására.
 • Könnyen előkészíthető és olcsó.
 • Időigényes és az ételeket gond nélkül készítik el.

A káposzta étrend minuszulása

 • Nincs bizonyíték arra, hogy egészségtámogató tulajdonságai vannak.
 • Nincs erre külön indoklás, ezért a menüt így tervezték – miért lehet egyszer enni banánt, és miért teljesen tilos más időpontokban?
 • Az alacsony kínálat lehetővé teszi az anyagcserét, amely az étkezés befejezése után egy io-yo hatást eredményezhet.
 • A táplálkozás nem tartalmazza a tápanyagok megfelelő egyensúlyát.
 • A táplálék teljesen kiküszöböli a zsírok fogyasztását, ami korlátozza a benne oldódó vitaminok felszívódását: A, D, E és K.
 • Ásványi összetevők, például vas, kalcium, magnézium hiánya.
 • A fontos összetevők alacsony mennyisége hátrányosan befolyásolhatja a jólétet.
 • Egy nagyon monoton étrend.
 • Nem mindenki kedvelheti a javasolt levest.

Kelemen Gréta

"Kevesen ismerik az igazi Kelemen Gréta-t, de a legfontosabb két dolog, amit tudni kell, hogy az optimista és precíz, természetesen barátságos, szemlélődő és racionális, de kisebb dózisokban, és gyakran elkényeztetik a nem érzéketlen szokások is.

Az optimizmusa azonban, amiért gyakran imádják. A barátok gyakran számítanak róla és romantikus természetükre a szükség idején.

Persze senki sem tökéletes, és Bogdánnak számos hibája van. A tisztesség és az instabilitás hajlamos az úton járni, bár inkább személyes szinten, mint mások számára.

Szerencsére a pontossága általában ott van, hogy enyhítse a fújásokat."

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük