Egészség

A szem tökéletes sminkje

A szem tökéletes sminkje

Az arc keltette benyomást meghatározza a szem és a tekintet, ezért a szem sminkjét mindig különösen nagy gonddal kell elkészíteni. A rendelkezésre álló sokféle anyag, szín és eljárás között azonban nem mindig könnyű megtalálni a legmegfelelőbbeket. A bio dekorkozmetikumokat gyártó Elysambre cég jóvoltából nézzünk az alábbiakban néhány jó tanácsot, amelyek segítségével mély és sugárzó tekintetet varázsolhatunk vendégeinknek.

1. lépés: A színek kiválasztása

A szem színéhez leginkább illő szemhéjpúder kiválasztásához a színtani ismereteinket kell használnunk. Legjobban és legharmonikusabban úgy emelhetjük ki vendégünk szemének szépségét, ha olyan színt választunk, amely az írisz színének komplementer színe. A kék szemek kékségét nagyszerűen hangsúlyozzák például a narancsos árnyalatok. A zöld szemhez nagyon jól illenek a vöröses árnyalatok, vagy a szilvakék. A barna szemű nőkkel van a sminkesnek a legkönnyebb dolga: az ő esetükben lényegében a paletta valamennyi színét bátran használhatjuk. Ha megtaláltuk a megfelelő színt, akkor keresnünk kell még másik két-három árnyalatot, amelyekkel egymással harmonizáló színátmeneteket tudunk majd képezni a szemhéjon.http://www.lnespa.hu/img/upload/lnespa_4e2d3f893bd06.jpg

2. lépés: A korrektor

A legszebben elkészített smink sem érvényesül a fáradt, karikás szemeken. Ezért a sminkelést mindig kezdjük azzal, hogy eltüntetjük a tökéletlenségeket és a fáradtság nyomait a szem környékéről. Ehhez használjunk korrektort a szem alatti területen. A felső szemhéjakra tehetünk egy kevés halvány barackszínű szemhéjpúdert is.

3. lépés: A szemceruza

A szem kiemelésének elmaradhatatlan eszköze a szemceruza. Rajzoljuk meg a szem kontúrját egy-egy precíz vonallal! A felső szemhéjon haladjunk a külső szemzugtól befelé, de a vonalat csak az ív kétharmadáig húzzuk meg. Az alsó szemhéjon is kívülről befelé haladva dolgozzunk, de itt csak a szem közepéig húzzuk meg a vonalat. Ezután egy kissé satírozzuk el a vonalakat mind az alsó, mind pedig a felső szemhéjon. Ha a szem kicsi, optikailag nagyíthatunk rajta azzal, ha a sötét kontúrvonalat egészen a szempillák tövénél húzzuk meg, sőt, inkább egy fél milliméterrel lejjebb, a szemhéj belső vonalát pedig egy fehér szemceruzával húzzuk ki. A túlságosan nagy szemek méretét úgy csökkenthetjük optikailag, ha a kontúrvonalat a szemhéj belső részén, valamivel a szempillák töve fölött húzzuk meg, erőteljes, sötét színnel. Figyeljünk arra, hogy a szemceruza mindig hegyes legyen, csak így lehet egyenletes és pontos vonalakat húzni. Ha vendégünk szemén nagyon látszik a fáradtság, akkor az alsó szemhéjat inkább ne sminkeljük, mert ezzel csak kiemeljük a szem alatti karikákat.

4. lépés: A szemhéjfesték

Ecsettel vigyük fel a leghalványabb tónusú színt (például matt rózsaszínes bézst) a felső szemhéj teljes felületére. Ezután helyezzük az ecsetet a külső szemzughoz, és vigyük fel a szemöldökívre a közepes árnyalatú szemfestéket (például egy gyöngyházfényű barnáslilát). Ezután vigyük fel a harmadik, a legsötétebb tónusú szemfestéket (például egy erőteljes matt barnát) a következő technikával: egy ferde végű ecsettel a felső szemhéj közepétől induljunk el ferdén felfelé, a szemöldökív irányába, majd a külső szemzug vonalához érve álljunk meg, és térjünk vissza egy ecsethúzással a felső szemhéj alsó részére: haladjunk végig a szempillák vonalához egészen közeli sávon, a szemhéj kétharmad részéig, odáig, ameddig a kontúrvonalat is húztuk. Ezután szépen dolgozzuk össze a háromféle tónus határvonalait, olvasszuk kissé egymásba a színeket egy gömbölyű végű ecset segítségével. Végül a szemhéj közepére tegyünk fel egy kevés gyöngyházfényű szemfestéket, hogy fényt és ragyogást adjunk a tekintetnek.

5. lépés: Az eye-liner

A tekintetet igazán intenzívvé tehetjük, ha a szemkontúrokat eye-linerrel húzzuk ki. A kevésbé gyakorlottak igazán pontos, szabályos vonalat úgy készíthetnek könynyedén, ha szorosan a szempillák töve mentén először pontokat helyeznek el, majd ezeket a pontokat összekötik egymással, hogy egybefüggő, folyamatos vonalat kapjanak.

6. lépés: A szempillaspirál

Dús és hosszú szempillák szinte elképzelhetetlenek szempillaspirál nélkül. A munkát a felső szemhéjon kezdjük. Helyezzük a szempillaspirált vízszintesen minél közelebb a felső szempillák tövéhez, majd cikkcakkban haladva húzzuk végig a szempillákon a kefét. Alaposan dolgozzuk ki a külső szemzughoz közel eső pillákat is, mert ezzel nagyobbíthatjuk a szemet, tágíthatjuk a tekintetet. Ezután térjünk át az alsó szempillasorra, és finoman azt is fessük át. Ha a szem formája túlságosan kerek, akkor az alsó pillasort ne hangsúlyozzuk, akár el is hagyhatjuk a festését. Különleges és nagyon intenzív hatást érhetünk el, ha közvetlenül a fekete szempillaspirál használata után fogunk egy színes szempillaspirált is, és ezzel festjük át a szempillák végeit.

7. lépés: A szemöldökceruza

A szemöldökceruzával hangsúlyossá tehetjük, még inkább kiemelhetjük a tekintetet. Fésüljük át a szemöldököt alulról fölfelé haladó mozdulatokkal, majd válasszunk egy olyan szemöldökceruzát, amelynek a színe közel esik a szemöldök természetes színéhez. A szőrnövekedés irányát követő, kis, vonalkázó mozdulatokkal színezzük át, tegyük tömörebbé, egyenletesebbé a szemöldököt. Ha a szempilla túl sűrű, kicsit ritkítsuk meg, de ne vigyük túlzásba! A szemöldök szedését mindig úgy végezzük, hogy a kapott eredmény természetes hatást keltsen. A szemöldök elhelyezkedése akkor természetes, ha a szemöldök belső végét és a belső szemzug kijelölte pontot a szájszeglettel képzeletben összekötjük, majd ugyanígy összekötjük a szemöldök külső szélét a külső szemzuggal és a szájszeglettel. E két, egymással szöget bezáró vonalnak a szemöldökívvel kiegészülve egy háromszöget kell alkotnia. A szemöldök homlok felé eső, felső részéről soha ne távolítsunk el szőrszálakat!

Kelemen Gréta

"Kevesen ismerik az igazi Kelemen Gréta-t, de a legfontosabb két dolog, amit tudni kell, hogy az optimista és precíz, természetesen barátságos, szemlélődő és racionális, de kisebb dózisokban, és gyakran elkényeztetik a nem érzéketlen szokások is.

Az optimizmusa azonban, amiért gyakran imádják. A barátok gyakran számítanak róla és romantikus természetükre a szükség idején.

Persze senki sem tökéletes, és Bogdánnak számos hibája van. A tisztesség és az instabilitás hajlamos az úton járni, bár inkább személyes szinten, mint mások számára.

Szerencsére a pontossága általában ott van, hogy enyhítse a fújásokat."

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük