A tudomány és a kultúra találkozása

[Total:    Average: /5]

A tudomány és a kultúra találkozása

Dr Derm szakmai kongresszus Esztergomban

A hazai esztétikai piac egyik legmeghatározóbb tényezőjének számító Dr Derm Equipment Kft. számára kiemelten fontos, hogy a termékeivel dolgozó kozmetikusokkal a szakmai kapcsolatot gondosan ápolja, és minden segítséget megadjon partnerei számára ahhoz, hogy munkájuk szakmai és üzleti szempontból egyaránt sikeres lehessen. A vállalat gépes üzletágában zajló folyamatos fejlesztések, a forgalmazott márkák termékújdonságai és a hozzájuk kapcsolódó, újabb és újabb kezelési protokollok nemcsak indokolttá, de szükségessé is teszik, hogy a cég évente már ne csak egy, hanem két kongresszust is szervezzen. Az idei első rendezvényre 2011. március 5–6-án került sor, Esztergomban. A Dr Derm kongresszusok jól ismert sajátossága a rendkívül igényes helyszínválasztás. Az előző, tavaly októberi rendezvénynek az Európa legjobb wellness szállodájának választott sárvári Spirit Hotel Thermal Spa adott otthont, most pedig a magyar államiság és egyházi kultúra fellegvárában tölthettek el a kongreszszus résztvevői egy különleges kulturális élményt és kiváló szakmai fejlődési lehetőséget egyszerre nyújtó hétvégét.

Előbb a pihenés…

A kongresszus első napjának programja a tartalmas kikapcsolódás jegyében telt. Érkezés után a vendégeket félnapos wellness program várta az ország egyik legújabb és legimpozánsabb fürdőközpontjában, az AquaSzigeten, amely 2008-ban, átadását követően szinte azonnal megkapta „Az Év Élményfürdője” díjat. A számos egészségproblémára kedvezően ható természetes, meleg gyógyvizes medencék, a török fürdő és a szaunavilág különleges szolgáltatásai az egész heti munka után kellemes, pihentető élményeket kínáltak a hétvégi kongresszusra érkezőknek.

Körséta a Várhegyen

A kétszáz éves, hatalmas prímási pincerendszerből kialakított borkulturális központban elköltött, fejedelmi vacsora előtt a résztvevők közelebbről is megismerkedhettek a másnapi programok helyszínével, a Szent Adalbert Konferenciaközponttal és közvetlen környezetével. A konferenciaközpont ugyanis maga
is ritkaságszámba menő, nagy múltú műemléki látványosság, amely mindössze néhány éve nyílt meg a civil látogatók számára. A Várhegyen, a Bazilika tövében
klasszicista stílusban épült Ószeminárium a maga 12.000 m2-nyi területével, 4,5 m-es belmagasságú termeivel monumentális és lenyűgöző szépségű épület,
amely rendeltetése szerint kezdettől fogva papnevelő intézetként működött. Egészen 1955-ig, amikor az államosítás után szovjet katonai kórház költözött a falai közé. Ettől fogva kápolnáját tiszti tornateremként és kosárlabdapályaként, könyvtárát széntárolóként, szemináriumi tantermeit kórtermekként használták. A végsőkig lepusztított, majd a rendszerváltás idején végre elhagyott épület még évekig üresen állt, feke-te sebként tátongva Európa harmadik legnagyobb székesegyházának oldalában. Mindössze néhány éve annak, hogy végre visszakapta egykori fényét, méltóságát, és múltjához illő funkcióit: ma itt működik a Prímási Levéltár, az Esztergomi Hittudományi Főiskola és Érseki Papnevelő Intézet, valamint annak 80 000 kötetet számláló, több száz ősnyomtatvánnyal is büszkélkedő teológiai szakkönyvtára, és egy 800 fő befogadására alkalmas, egyházi és civil rendezvényeknek is otthont kínáló konferenciaközpont és lelkiségi ház. Ennél különlegesebb, patinásabb színhelye nem is lehetne ma Magyarországon egy konferenciának.

A szakmai program

A csodálatosan helyreállított környezet, a falakból áradó méltóság és komoly szépség mintha rányomta volna bélyegét a Dr Derm Kongresszus egész hangulatára is. Dr. Varju Gábor főorvos, a cég munkatársai és több, a vállalat rendezvényein rendszeresen részt vevő kozmetikus szerint is az idei márciusi kongresszus volt a Dr Derm eddigi történetének talán legszínvonalasabb és legeredményesebb kongresszusa, amely tematikai felépítésében, sokszínűségében, az elhangzott előadások kidolgozottságában és szakmai alaposságában mintha még az eddig megszokott, egyenletesen magas színvonalat is felülmúlta volna… Rövid köszöntő után a programot Dr. Garay Géza a fénytechnológiák terápiás és rejuvenációs lehetőségeit bemutató előadása nyitotta meg, amely bármely nemzetközi tudományos orvoskongresszuson is megállta volna a helyét. A kozmetológiában és a kozmetikában alkalmazható fényterápiás eljárások elméleti hátterének részletes összefoglalása kiválóan készítette elő Faludi Judit termékmenedzser és Báthory Katalin kozmetikus mester, szakoktató közös előadását az ACNE HELP Reflex fényterápiás készülékről, amely a vörös és a kék fény kombinált alkalmazása révén olyan nehezen kezelhető, gyakori előfordulású, multifaktoriális bőrproblémák terápiájához nyújt látványos megoldást, mint az akne vagy a rosacea, és mindemellett a bőröregedés tüneteinek akár 50%-os csökkentése is elérhető vele. A Thal’ion márka termékfelelőse, Berke Orsolya és Torhosi Tünde, a hévízi NaturMed Hotel Carbona beauty szalonjának vezető menedzsere a Bretagne-i márka termékeiben található tiszta algakoncentrátumok látványos hatását mutatták be egy fiatalító, feszesítő, szemkörnyékápoló Thal’ion-protokollon keresztül, amelyet egy, a fáradt, nehéz, ödémás lábak komfortjának helyreállítását célzó kezelés egészített ki nagyszerűen.
A Jean d’Arcel újdonságai közül a résztvevők megismerkedhettek a Miratense termékcsalád Premium Lift termékeivel, amelyek a ma ismert legjobb kozmetikai hatóanyagok valóságos kincsesházát rejtik magukban. A termékcsalád egyes tagjait Homoki Anita termékmenedzser a kozmetikai iparban jelenleg létező leginnovatívabb és legkorszerűbb hatóanyagok általános kontextusában mutatta be egy kiváló előadás keretei között. A Jean d’Arcel ArcelMed termékcsaládja is újdonsággal szerepelt a kongresszuson: a Matrix Repair mélyreható bőrmegújító kezelésének protokollját a tőle megszokott, már-már művészi fokon Tóth Katalin kozmetikus mester mutatta be. Újdonságként mutatkozott be a hiánypótló Selectif pro ultrahangos epiláló készülék is, amely arc és a test olyan régióiban kínál lehetőséget a fájdalommentes és tartós szőrtelenítésre, ahol azelőtt csak a tűs epilációval lehetett eredményeket elérni. A készülékkel kapcsolatos elméleti ismereteket Fabó Lívia termékmenedzser adta át, a gyakorlati alkalmazást pedig Bujdosóné Bende Andrea gyakorlott kezei nyomán ismerhették meg a kollégák. A sok kiváló lézeres és rádiófrekvenciás készülék mellett ritkábban esik szó a Dr Derm cég által forgalmazott Courage & Kazakha bőrdiagnosztikai készülékekről, amelyekkel a bőr tulajdonságainak (hidratáció, pigmentáltság, faggyútermelés) pontos számadatokban kifejezhető mérésére, a bőr igényeinek megfelelő kezelés pontos meghatározására és az egyes kezelések hatékonyságának ellenőrzésére nyílik lehetősége a kozmetikusnak. Az orvosi rendelők diagnosztikai felszereléseinek egyszerűsített, de kozmetikai célokra kiválóan használható változatait Faludi Judit termékmenedzser mutatta be az érdeklődő közönségnek. Szintén az ő értő, valódi szakmai segítséget nyújtó előadásából ismerhette meg a publikum a cellulitkezelés és a testsúlycsökkentés terén kiváló gépes alternatívát jelentő, egyszerűen kezelhető és kiváló ár-érték arányt képviselő CaVital® Solo alakformáló készüléket is. A gyakorlati alkalmazást nagy tapasztalata alapján Holub Beatrix mutatta be a gépet még nem ismerő kollégáknak. A tavalyi év nagysikerű újdonsága, a szintén saját fejlesztésű Mezoforte® Solo készülék sok kozmetikus álma. A tű nélküli mezoterápiás hatóanyag-bevitel, a mezoforézis® a bőr mélyebb rétegeibe juttatja be a kívánt hatóanyagokat, amelyek így közvetlenül ott fejthetik ki hatásukat, ahol a bőr öregedését, minőségromlását kiváltó okok jelentkeznek. Mivel a mezoforézissel a bőrnek kapillárisokkal gazdagon átszőtt szintjeit is elérhetjük, ezért a Mezoforte kezelésekhez csak nagy tisztaságú hatóanyagok használhatók. Ilyenek például a bemutatott protokoll során is alkalmazott Binella esszenciák, amelyek különleges kiszerelésüknek köszönhetően
lehetőséget nyújtanak a kozmetikus számára ahhoz, hogy a magisztrális készítményekhez hasonló elven mindig az adott bőr szükségleteinek leginkább megfelelő komplex koktélt állíthassa össze vendége számára, és ezzel végezhessee a kezelést. Homoki Anita és Holub Beatrix előadása mind elméleti, mind gyakorlati síkon kiváló tájékoztatást nyújtott erről a sokakat érdeklő, nagy hatékonyságú kezelési módszerről is. A méltán Superbrand’s-díjas Dr Derm csapata ezúttal is magas szintű szakmai felkészültségről tett tanúbizonyságot, és szakmai továbbképzésnek is beillő, tökéletesen megszervezett, baráti légkörű kongresszusán ismét kiérdemelte üzleti partnereinek elismerését.

About Kelemen Gréta 474 Articles
"Kevesen ismerik az igazi Kelemen Gréta-t, de a legfontosabb két dolog, amit tudni kell, hogy az optimista és precíz, természetesen barátságos, szemlélődő és racionális, de kisebb dózisokban, és gyakran elkényeztetik a nem érzéketlen szokások is. Az optimizmusa azonban, amiért gyakran imádják. A barátok gyakran számítanak róla és romantikus természetükre a szükség idején. Persze senki sem tökéletes, és Bogdánnak számos hibája van. A tisztesség és az instabilitás hajlamos az úton járni, bár inkább személyes szinten, mint mások számára. Szerencsére a pontossága általában ott van, hogy enyhítse a fújásokat."

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*