Atkins diéta

[Total:    Average: /5]

Atkins diéta

dieta atkinsa Atkins diéta

Az Atkins diéta rossz szénhidrát-diéta. Ez azon a meggyőződésen alapul, hogy a túlsúly a szénhidrátok túlzott fogyasztásának eredménye, ezért ajánlott csökkenteni őket a napi étrendben. Csökkentésük javítani kívánja az anyagcserét, és a testet a zsír fő forrása a zsír.

A szénhidrátok csökkent mennyiségét kompenzálja a zsírmennyiség növekedése. Ez vezet a ketonok megjelenéséhez a testben, ami csökkenti az étvágyat.

Az étrend szabályozza a szénhidrát anyagcserét a glükózszintek normalizálásával, és ezáltal csökkentve az inzulinadagolást.

Az Atkins diéta 4 fázisra oszlik:

 1. Első fázisIndukciós fázis: legalább 2 hétig tart, és el kell indítania a Weight Loss-t. Ezt a fázist ki kell terjeszteni, ha több fontot veszít. A testsúlycsökkentés megkezdéséhez naponta legfeljebb 20 g nettó szénhidrátot kell fogyasztani. Ez körülbelül 2 pohár főtt zöldség. Ebben a fázisban napi 3 és 5 étkezést fogyasztanak, legfeljebb 6 óra étkezés között. Minden étkezésnek tartalmaznia kell az állati fehérjét, de nincs szükség a látható zsír és bőr eltávolítására a húsból. Vaj és mindenféle növényi olaj megengedett. Az édesítőszerek használata ellenjavallt. Igyon ásványvizet és naponta Herbal Tea-t. A tea és a koffein vagy a koffeinmentes kávé mérsékelt mennyiségben is megengedett.
 2. 2. fázisMi lesz a súly, de lassabban, mint korábban. A szénhidrátok mennyisége 25-60 g. Általában 25 g nettó mennyiséggel kezdődik, hetente 5 g-kal fokozatosan növekszik. A Weight Loss megfelelő aránya hetente körülbelül 1 kg. Ebben a fázisban meg lehet enni az I. fázisban engedélyezett valamennyi terméket, plusz diófélék, gabonafélék és kiválasztott gyümölcsök, például bogyók, eper, málna és dinnye.
 3. Harmadik fázissúlycsökkenés, de sokkal lassabb ütemben. A szénhidrátok fogyasztása egyedileg állítható be. Burgonya, sárgarépa és hüvelyesek is hozzáadhatók az étrendhez. Ebben a szakaszban megengedett a banán, az alma, a kivi, a szilva, az őszibarack, a mangó és a cseresznye. Körülbelül fél pohár zabpe vagy barna rizs hozzá lehet adni a napi étkezéshez.
 4. Negyedik fázisHasonló a 3. fázishoz, de ajánlott fizikai aktivitást indítani, lehetőleg 30 perc mérsékelt fizikai aktivitást, heti 5-6 alkalommal.
Ajánl  Cambridge diéta

Hangsúlyozni kell, hogy a szénhidrát-szegény étrend alacsony zsírtartalmú készítményekre gyakorolt hatásaival kapcsolatos éves vizsgálatok nagyobb súlyveszteséget mutatnak a szénhidrát-szegény étrend 3. és 6. hónapja után. Egy év után azonban ezek a különbségek már nem figyelhetők meg.

Az étrend előnyei

 • Elégedett Weight Loss
 • Főzési könyvek az étkezés előkészítéséhez, gondosan megtervezett étkezési tervhez, akár egy Atkins névvel ellátott online specialitásbolt is
 • Könnyen használható a csökkent étvágy miatt
 • Lehetővé teszi az olyan termékek enni, amelyekről a táplálkozás általában álmodik: szalonna, majonézes tojás stb.

Az étrend minuszulása

 • Az első napokban a Weight Loss főleg a vízveszteséghez kapcsolódik.
 • A szervezetnek a ketózisra való átmenet, amely az étvágycsökkentésen kívül fejfájást, gyengeséget, kellemetlen szaghatásokat és székrekedést is eredményezhet.
 • Úgy gondolják, hogy napi körülbelül 150 gramm szénhidrátra van szükség a testünk megfelelő működéséhez, ami sokkal több, mint egy étrendben.
 • A túl sok zsír a táplálékban az összkoleszterin és az LDL frakció növekedéséhez, és ezáltal az atherosclerosis kialakulásához vezethet
 • A túlzott fehérje az étrendben csont kalcium elvesztéséhez vezethet.
Kelemen Gréta
About Kelemen Gréta 474 Articles
"Kevesen ismerik az igazi Kelemen Gréta-t, de a legfontosabb két dolog, amit tudni kell, hogy az optimista és precíz, természetesen barátságos, szemlélődő és racionális, de kisebb dózisokban, és gyakran elkényeztetik a nem érzéketlen szokások is. Az optimizmusa azonban, amiért gyakran imádják. A barátok gyakran számítanak róla és romantikus természetükre a szükség idején. Persze senki sem tökéletes, és Bogdánnak számos hibája van. A tisztesség és az instabilitás hajlamos az úton járni, bár inkább személyes szinten, mint mások számára. Szerencsére a pontossága általában ott van, hogy enyhítse a fújásokat."

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*