HĂ­rek

Cambridge diéta

Cambridge diéta

A Cambridge diéta alapja az energiaellátás értéke 1500-800, vagy annál kevesebb. Az étrend tartalmazza az összes tápanyagot: fehérjét, kis mennyiségű szénhidrátot és zsírt, vitamint és ásványi anyagot a test által előírt mennyiségben.

Az étkezések iparilag készített, porított levesek, rudak és italok formájában készülnek. Egy 3 hetes szigorú étrend, amelyet egy kéthetes vegyes étkezés követi, ahol a késztermékeket szokásos étkezéssel keverik, a Weight Loss kb. 3 kg.

Ez a táplálék segít az LDL és a triglicerid koncentrációjának csökkentésében a vérben, valamint a glükóz és a vérnyomás koncentrációjában.

A diétát a Cambridge-i Egyetem kutatója hozta létre, aki már 1960-ban is érdeklődött az elhízás iránt. 1968-ban elkezdett dolgozni a tápanyag-összetétel kialakításán. Az étrend a következő jellemzőkkel rendelkezett: …

 • a testtömeg csökkenĂ©se hasonlĂł az Ă©hsĂ©gsztrájkhoz, de mellĂ©khatások nĂ©lkĂĽl
 • megfelelĹ‘ mennyisĂ©gű fehĂ©rje a zsĂ­rmentes testtömeg elvesztĂ©sĂ©nek megakadályozása Ă©rdekĂ©ben
 • csökkent szĂ©nhidrát-ellátást, ami könnyű ketĂłzist okoz, Ă©s csökkenti az Ă©hsĂ©gĂ©rzetet
 • vitaminok Ă©s ásványi anyagok megfelelĹ‘ ellátásával a táplálkozási hiányosságok megelĹ‘zĂ©se Ă©rdekĂ©ben.
 • A tanulmányt követĹ‘en a diĂ©tát elĹ‘segĂ­tettĂ©k az elhĂ­zás klinikákban Londonban Ă©s Cambridge-ben. VĂ©gĂĽl a Cambridge diĂ©tát 1984-ben adták el az EgyesĂĽlt Királyságban.

6 fokos Cambridge diéta

A Weight Loss 6 energiaszinten alapul. A napi energia értéke 415 kcal-tól 1500 kcalig terjed. A következő szabályokat szigorúan be kell tartani.

 • 1. osztály416 Ă©s 615 kcal kcal közötti rendszert csak orvos hozzájárulásával Ă©s orvosi felĂĽgyeletĂ©vel lehet alkalmazni. Ez olyan embereknek szĂłl, akik gyors Weight Loss-t igĂ©nyelnek, de egĂ©szsĂ©gĂĽgyi vagy gyĂłgyszer-ellenjavallatok nĂ©lkĂĽl. Ez a fokozat kizárĂłlag a Cambridge-i diĂ©tás Ă©tkezĂ©seken alapul. Legalább 1 hĂ©tig Ă©s maximum 3 hĂ©tig használhatĂł.
 • 2. fokozat810 kcal / napnak felel meg. Ez legfeljebb 3 hĂ©tig tarthat. A 3 Cambridge-i diĂ©tás termĂ©k Ă©s a nagy tejet tartalmazĂł tej 0,5% zsĂ­rtartalma mellett megengedett egy hagyományos Ă©tkezĂ©s, amelynek fűtĹ‘Ă©rtĂ©ke 260 kcal.
 • 3. fokozat– 1000 kcal / nap. KĂ©t Cambridge diĂ©tás Ă©tkezĂ©s, egy nagy pohár tej 0,5% zsĂ­r Ă©s 2 hagyományos Ă©tkezĂ©s alapja: reggeli (200 kcal) Ă©s ebĂ©d (400 kcal).
 • 4. fokozat– 1200 kcal / nap. Az elfogyasztott kalĂłria mennyisĂ©gĂ©nek növekedĂ©sĂ©vel a hagyományos Ă©tkezĂ©sek száma 3-ra emelkedik: reggeli (200 kcal), második reggeli (200 kcal) Ă©s ebĂ©d (400 kcal). MĂ©g mindig 3 Cambridge diĂ©tás Ă©telt Ă©s 1 nagy pohár tej 0,5% zsĂ­rt kell fogyasztania.
 • 5. fokozatĂ©trend stabilizáciĂł, – 1500 kcal. Ebben a szakaszban egy Cambridge diĂ©tát Ă©s 0,5 liter 0,5% zsĂ­rtartalmĂş tejet Ă©s 4 hagyományos Ă©telt szolgálnak fel: 250 kcal reggeli, 300 kcal második reggeli, 500 kcal desszert ebĂ©d Ă©s 100 kcal dĂ©lutáni Ă©tkezĂ©s.
 • 6. fokozata csökkentett testtömeg fenntartásának idĹ‘tartama, Ă©s megfelel az 1500 kcal feletti fűtĹ‘Ă©rtĂ©knek. A hatások elkerĂĽlĂ©se Ă©rdekĂ©ben fokozott fizikai aktivitás javasolt.

Igyáljon 2 liter folyadékot az egész diéta alatt. A 3-5. Szakasznak két hétig kell tartania, de meghosszabbítható.

Cambridge diétát nem szabad használni:

 • terhes nĹ‘k Ă©s ápolĂł anyák
 • 18 Ă©ven aluliak, – 18 Ă©v alattiak, – 18 Ă©v alattiak, – 18 Ă©v alattiak
 • a miokardiális infarktus vagy stroke után szenvedĹ‘ betegek Ă©s az elmĂşlt 3 hĂłnapban sĂşlyos műtĂ©ten átesett szemĂ©lyek.

Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a Weight Loss ezen módszere ellenjavallt olyan betegségek, mint a vese- és májkárosodás, a skizofrénia, a súlyos depresszió, az anorexia és a bulimia, az 1-es típusú cukorbetegség, a hyperthyreosis, a Cushing-szindróma, a porfiria és a szívbetegség. Enyhe szív-, vese-, hasnyálmirigy- és májbetegségek, 2. típusú cukorbetegség, epekő, húgyúti és magas vérnyomás esetén mindig az orvosnak kell döntenie, hogy használják-e Cambridge étrendjét vagy sem.

A Cambridge-diéta előnyei

 • Az elkĂ©szĂ­tett levesek, italok, koktĂ©lok Ă©s pörkölĹ‘k nem igĂ©nyelnek kĂĽlönleges kĂ©szsĂ©geket Ă©s idĹ‘t a felkĂ©szĂĽlĂ©shez.
 • Gyors Weight Loss

Cambridge Mini Diet

 • A ketĂłzis kialakulásának eredmĂ©nyekĂ©ppen, kĂĽlönösen a legalacsonyabb kalĂłriaĂ©rtĂ©kű táplálkozásban, gyengesĂ©g Ă©s álmosság, Ă©melygĂ©s Ă©s hányás Ă©rzĂ©se, a száj kellemetlen szaga jelenhet meg.
 • Hozzájárulhat az alapvetĹ‘ anyagcsere csökkentĂ©sĂ©hez
 • SzĂ©krekedĂ©shez vezethet
 • A Cambridge kĂ©sztermĂ©kek drágák.

Kelemen Gréta

"Kevesen ismerik az igazi Kelemen Gréta-t, de a legfontosabb két dolog, amit tudni kell, hogy az optimista és precíz, természetesen barátságos, szemlélődő és racionális, de kisebb dózisokban, és gyakran elkényeztetik a nem érzéketlen szokások is.

Az optimizmusa azonban, amiért gyakran imádják. A barátok gyakran számítanak róla és romantikus természetükre a szükség idején.

Persze senki sem tökéletes, és Bogdánnak számos hibája van. A tisztesség és az instabilitás hajlamos az úton járni, bár inkább személyes szinten, mint mások számára.

Szerencsére a pontossága általában ott van, hogy enyhítse a fújásokat."

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük