HĂ­rek

Ha fogyni akarok?

Ha fogyni akarok?

Mielőtt döntést hozna az étrendről, ellenőrizze, hogy valóban szüksége van-e rá. Ellenőrizze, hogy a probléma mennyire nagy és hogy a fogyás nem károsítja-e az egészségét.

Az alapvető kérdés az, hogy csak néhány kilót veszítesz-e, vagy hogy a BMI már elhízást jelez-e. A BMI számológép segít meghatározni a problémát. A kimeneteltől függően tervezzen további intézkedéseket. Keressen információt az egészséges táplálkozásról.

A karcsúsító kezelés sikere érdekében olvassa el a pszichológus tanácsát. A legfontosabb dolog a helyes motiváció. Hasznos tippek a dietetikus tippek, akik megtudják, hogyan változtassák meg ételmüket a várható Weight Loss eléréséhez. A siker kulcsa azonban mindenekelőtt a kitartás.

Hogyan osztályozhatom a súlyjegyzékemet?

A testtömegindex (BMI) kiszámítható úgy, hogy a súlyt kilogrammonként elosztjuk négyzetméterenkénti magasságban (kg / m2).

Például egy 60 kg-os 160 cm-es magasságú személy BMI-je: 60 / 1,62 = 23,4 kg / m2.
Az eredmény értelmezése a következő:

  • 18,5-25 kg / m2 a test sĂşlya szabványos.
  • 25-30 kg / m2 tĂşlsĂşlyos

a 30 kg / m2 feletti mutató értéke elhízást jelez.

Ellenőrizze a derék kerületét – kell lennie?

Epidemiológiai vizsgálatok kimutatták, hogy a legfontosabb tényező a zsírszövet eloszlásának felmérése, amely az elhízással járó betegségek kockázatának felmérését meghatározó tényező.

A hasi elhízás, a zsír felhalmozódása a hasban a legártalmasabb az egészségre nézve. Ez a fajta elhízás növeli a szénhidrát-anyagcsere-zavarok, azaz az inzulinrezisztencia, a hiperinzulinémia, a II-es típusú cukorbetegség, valamint a szív- és érrendszeri betegségek és atheroszklerózis kockázatát.

A zsírszövet nem csak energiaforrás, becslések szerint felszabadítja az úgynevezett “zsírszövetet”. proinflammatorikus citokinek, amelyek felelősek a II. típusú diabetesben szenvedő érrendszeri szövődményekért.

A hasi zsír legjobb mutatója a derékkör. A nőknél 80 cm-nél kisebbnek és a férfiaknál 94 cm-nek kell lennie. A derék kerületét a bordák alsó szélének és a csípőcsont fésűje felső szélének közepén kell mérni.

Derék / test arány

Egy másik mutató a zsír eloszlásának felmérésére a testben a derék / biológiai index. Ezt akkor kell kiszámítani, ha a BMI nagyobb, mint 25. Ezt a mutatót a WHR a deréktól a csípő arányig hívja.

A WHR-t úgy számítjuk ki, hogy a heveder kerületét elosztjuk a csípő kerületével. Abdominális elhízásban szenvedő nőknél akkor beszélünk, ha az eredmény egyenlő vagy nagyobb, mint 0,8, a férfiaknál, ha az eredmény nagyobb vagy egyenlő 1-tel.
Ha a WHR alacsonyabb a nőknél, mint 0,8, és alacsonyabb az 1-nél nagyobb férfiaknál, akkor a cardiokardiális elhízás is figyelembe veszi.
A csípő kerületét a nagyobb combcsont lapjának szintjén kell mérni.

TestvĂ­z Ă©s zsĂ­rtartalom

A víz a test matzevotának körülbelül 60% -a. Alapvető a test megfelelő működéséhez. Szabályozza a testhőmérsékletet, és szükséges a megfelelő térfogat és vérnyomás fenntartásához. Ez felelős a fontos anyagok szállításáért, és részt vesz a toxinok eltávolításában a testből. Körülbelül 2 liter folyadékot kell naponta inni.

A nők esetében a zsírszövet mennyiségének 25-30% -osnak, a férfiaknak pedig 18-24% -nak kell lennie. E szint csökkentése egyáltalán nem előnyös. A zsírszövet energikus anyag, de részt vesz az anyagcsere átalakulásában és megvédi és megtartja a belső szerveket megfelelő helyzetben.

Kelemen Gréta

"Kevesen ismerik az igazi Kelemen Gréta-t, de a legfontosabb két dolog, amit tudni kell, hogy az optimista és precíz, természetesen barátságos, szemlélődő és racionális, de kisebb dózisokban, és gyakran elkényeztetik a nem érzéketlen szokások is.

Az optimizmusa azonban, amiért gyakran imádják. A barátok gyakran számítanak róla és romantikus természetükre a szükség idején.

Persze senki sem tökéletes, és Bogdánnak számos hibája van. A tisztesség és az instabilitás hajlamos az úton járni, bár inkább személyes szinten, mint mások számára.

Szerencsére a pontossága általában ott van, hogy enyhítse a fújásokat."

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük