Egészség

Ha végre itt a nyár…

Ha végre itt a nyár…

Egész évben a nyárra várunk, amikor végre kiszabadulhatunk a négy fal közül, élvezhetjük a jó időt és a napsütést. A nyaralás, a strandolás várva várt időszaka azonban sokak számára nemcsak örömöt, de egy újabb gondot is jelent. Ez derül ki a Tampax és az Ipsos közös közvélemény-kutatásából, amelyet 2011 januárjában végeztek. A 18 és 35 év közötti megkérdezettek (501 nő és 502 férfi ) válaszaiból világossá vált, hogy a nyári pihenést és vele a fürdőruhaszezont az emberek egyharmada sajnos önbizalomhiánnyal, önértékelési problémákkal küszködve várja. A nők fele komoly erőfeszítéseket tesz, hogy „strandképes” állapotba hozza a testét, egyharmada pedig egyáltalán nem szívesen vesz fel fürdőruhát.

HOGY ÉRZIK MAGUKAT A NŐK A STRANDON?

A felmérés eredményei szerint a nők fele nem tartja elég vonzónak magát, és úgy gondolja, szépséghibái fürdőruhában még jobban látszanak. A megkérdezett nők 33%-a kifejezetten nem szereti, ha fürdőruhát kell felvennie, kényelmetlenül érzi magát benne.

IDŐJÁRÁS-ELŐREJELZÉS: AZ IDEI NYÁR NAGYON MELEG LESZ!

A felmérésben részt vevők 62%-a a nyarat tartja a legkedvezőbb időszaknak arra, hogy kellemesen töltse az idejét, és megvalósítsa az álmait. 43% határozottan állította, hogy a sorsfordító nagy döntéseket legszívesebben a nyári hónapokban hozza meg. Az évnek ez az időszaka kedvez leginkább a férfi -nő kapcsolatok alakulásának is, ugyanis a nők 69%-a nyáron sokkal inkább vágyik tetszeni a férfi aknak, mint máskor. A válaszadók 68% pedig úgy nyilatkozott, hogy a nyári hónapokban sokkal többször van kedve a szexhez is.

MILYEN LEGYEN A FÜRDŐRUHA?

Bikini
A nők 68%-a a bikinit tartja a legjobb választásnak, de vannak, akik alakjuk miatt nem merik felvenni. A válaszadók 63%-a úgy nyilatkozott, hogy az idén nyáron bikiniben fog strandolni. 35% a bikinit azért kedveli, mert ebben lehet a legjobban barnulni, 22% pedig úgy gondolja, hogy a kétrészes jobban áll neki, mint az úszódressz. Az egyrészes fürdőruha a nők 29%-ánál csak második helyen szerepel. Monokinit és trikinit csak nagyon kevesen viselnek, tangát, illetve a női bájakat alig takaró méretű g-stringet pedig a nők 83%-a semmiképpen sem venne fel.

Strandkendő
A válaszadók 81%-a szívesen hord strandkendőt. Egyesek azért, mert divatos, és jó kiegészítője a fürdőruhának, mások meg azért, mert segítségével eltakarhatják a comb és a csípőtájék súlyfeleslegét vagy bőrhibáit.
A nők nagyobbik része nem érzi elég vonzónak magát fürdőruhában, de szerencsére emiatt azértnem aggódik annyira, hogy csak napozni merne. Bár nincs megelégedve alakjával, 75% strandkendő nélkül is bátran megy el ebédelni vagy inni valamit a strandon, 68% pedig szívesen labdázik, tollasozik, strandröplabdázik, vagy éppen kipróbálja a vízi sportok valamelyikét.

Felsővel vagy a nélkül?
A monokini kérdésével kapcsolatban életkoronként más és más állásponton vannak a nők. A 30 és 35 év közöttiek úgy gondolják, hogy a férfiakat nem különösebben érdekli, ha felső nélkül napoznak. A 18–19 éves korosztály tagjai viszont állítják, hogy ha monokinit viselnek, az sok férfi nyugalmát megzavarja…

Mi erről a férfiak véleménye?
A férfi ak 54%-a szerint nincs rá különösebb hatással, ha meztelen felsőtestű nőket is lát a strandon. 37% viszont kifejezetten kellemes és izgató látványnak találja a fedetlen melleket a parton.

ELŐKÉSZÜLETEK A STRANDSZEZONRA

A nők többsége számára a nyaralási előkészületek egyáltalán nem merülnek ki az úti cél kiválasztásában, a vásárlásban vagy a bőröndök összepakolásában. A legfőbb kérdést az jelenti számukra, hogyan hozzák magukat a lehető legjobb formába, mire az utazás ideje elérkezik. Az alakformálást átlagosan már majdnem két hónappal (7,2 héttel) a strandszezon indulása előtt megkezdik.

Hogyan? A nők 48%-a különféle testkezelésekre
jár (hámlasztás, anticellulit kezelés, kéz- és lábápolás stb.), 39% aktívabban sportol, és 38% fogyókúrázik.
Mi zavarja a legjobban a nőket a strandon? 58%-uk a felesleges szőrszálakat tolerálja a legkevésbé a saját és a többi nő testén egyaránt, és a tökéletes simaságot tartja a legfontosabbnak. A zavaró tényezők között második helyen szerepelnek a cellulit jelei a bőrön, illetve a zsírpárnák.

ÉS MI A HELYZET A FÉRFIAKKAL?

Előkészületek
Ebből a szempontból a férfi ak sem sokban különböznek a nőktől. A nyár kezdete előtt közülük is sokan igyekeznek jó formába hozni magukat a nyaralás idejére. Átlagosan hat héttel korábban intenzívebb edzésbe fognak, hogy szálkás izmokkal jelenjenek meg a strandon.

Önértékelés
A férfiak valamivel kevésbé aggódnak a kinézetük miatt, mint a nők, de a különbség tulajdonképpenebből a szempontból nem igazán jelentős a két nem között. A férfiak 35%-a nem tartja elég vonzónak magát, és 40% gondolja úgy, hogy fürdőnadrágban nem tud jó benyomást tenni a nőkre. A férfiakra és a nőkre egyaránt jellemző, hogy testük tökéletlenségei a nyári időszakban jobban zavarják őket, mint máskor. Kapcsolat a másik nemmel Nyáron a férfiak is jobban szeretnének tetszeni a nőknek, mint az év többi időszakában. 64%-uk állítja, hogy a nyári hónapokban az átlagosnál is nyitottabb a másik nemmel való kapcsolatokra. A nők és a férfiak tehát azonos hullámhosszon vannak e tekintetben. Szerencsére!

Mit tanácsolnak a férfiak a nőknek?
A férfiak többsége úgy gondolja, hogy a nők kívánatos nyári megjelenéséhez a legfontosabb az epiláció. A férfiak szemében a jól ápoltság, valamint a sima és szőrmentes test az első számú alapkövetelmény egy nővel szemben. A testalkat egyéni sajátosságai, vagy az a néhány plusz kiló sokkal kevesebbet nyom náluk a latban, mint azt a hölgyek gondolnák.

Kelemen Gréta

"Kevesen ismerik az igazi Kelemen Gréta-t, de a legfontosabb két dolog, amit tudni kell, hogy az optimista és precíz, természetesen barátságos, szemlélődő és racionális, de kisebb dózisokban, és gyakran elkényeztetik a nem érzéketlen szokások is.

Az optimizmusa azonban, amiért gyakran imádják. A barátok gyakran számítanak róla és romantikus természetükre a szükség idején.

Persze senki sem tökéletes, és Bogdánnak számos hibája van. A tisztesség és az instabilitás hajlamos az úton járni, bár inkább személyes szinten, mint mások számára.

Szerencsére a pontossága általában ott van, hogy enyhítse a fújásokat."

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük