Hogyan segítsünk vendégeinknek alapozót választani?

[Total:    Average: /5]

Hogyan segítsünk vendégeinknek alapozót választani?

A megfelelő színű rúzs kiválasztását általában nehéz dolognak szokták tartani. De mit mondjunk akkor az alapozóról, aminek bőrhöz illő tónusát eltalálni, ha lehet, még sokkal bonyolultabb feladat? A tökéletes hatás eléréséhez nemcsak a szín, de az alapozó textúrája sem mindegy: a termék lehet selyemfényű vagy matt, folyékony, hab vagy por állagú… Megannyi márka megannyi terméke között gyakran áll tanácstalanul a vásárló, aki ráadásul választásával nem kis pénz kockáztat, hiszen az alapozó a drágább sminktermékek közé tartozik. A szakszerű tanácsadásnak éppen ezért sokan örülnek ezen a téren.

Az alapozó helyes kiválasztása és felvitelének módja gyakorlatilag az egész smink harmóniáját meghatározza. Egyes sminkmesterek ezért az alapozót gyakran a festővászonhoz szokták hasonlítani. Az alapozó csodákat képes tenni a bőrrel: életre kelti az arcot, fényt, ragyogást ad neki, elfedi a bőrhibákat, hidratálja a bőrt, tompítja a ráncok mélységét, határozottabbá teszi az arc körvonalait, sőt, akár még a bőr teltségét, volumenét is növelheti, ha igazán új generációs termékről van szó. Az alapozó kiváló tulajdonságait minden nőnek érdemes kihasználnia.

A HELYES DÖNTÉS ELŐKÉSZÍTÉSE

A tanácsadás az alapozóval kapcsolatban nem tartozik a legegyszerűbb feladatok közé. Legjobb, ha azzal kezdjük, hogy kikérdezzük vendégünket, milyennek érzi a bőrét, milyen alapozót használ jelenleg, milyen textúrát kedvel leginkább, milyen hatást vár a kiválasztandó terméktől. A kapott válaszok alapján már körvonalazódik bennünk, milyen alapozó felelhet meg az elvárásainak, és két-három terméket biztosan ki tudunk választani a kínálatból, amit érdemes megmutatnunk neki. Ha túl sok terméket mutatunk egyszerre, az csak megnehezíti a választást, és elbizonytalanítja a vásárlót. A tanácsadást indító néhány kérdés – ha elég szakszerű – elegendő ahhoz, hogy a rendelkezésünkre álló termékek közül kiválasszuk azt a néhányat, ami az adott esetben szóba jöhet. Ha eddig megvagyunk, jöhet a megfelelő szín és tónus kiválasztása, ami esetleg lehet egy árnyalattal sötétebb vagy világosabb is, mint a bőr természetes tónusa.

EGY SZAKMAI FOGÁS

Soha ne a csuklón próbáljuk ki az alapozó színét, ahogyan azt javasolni szokták. Itt a bőr alól áttűnő, kékes erek módosítják a bőrszín optikai hatását. Esetleg az alkaron, de még inkább az állkapocscsont alatti területen teszteljük a színt, ahol az alapozó tónusát a nyak bőrének színéhez hasonlíthatjuk. Húzzunk egy csíkot az alapozóval a bőrre, de ne nagyon dolgozzuk be a bőrbe, hogy jól látható maradjon. Várjunk néhány pillanatot, mert a bőr melegétől a termék színe kicsit megváltozik. Csak ezután ítélhető meg, hogy a bőr színéhez képest milyen árnyalatú a termék tónusa.

TÁMOGASSUK A VENDÉGET VÁLASZTÁSÁBAN!

Fontos, hogy vendégünk érezze, örülnénk, ha megtalálná a számára legmegfelelőbb terméket, és valóban segíteni szeretnénk neki. A vendég számára legszimpatikusabb terméknek soroljuk fel előnyeit és jó tulajdonságait, hogy ezzel is támogassuk, megerősítsük őt választásában.

TÁJÉKOZTASSUK A VENDÉGET A TERMÉK HASZNÁLATÁRÓL IS!

Szakítsunk időt arra is, hogy elmondjuk vendégünknek, hogyan érdemes az adott terméket használni, ha igazán tökéletes hatást szeretne elérni vele. Magyarázzuk el neki, hogy az alapozást mindig az arcbőr letisztításával majd hidratálásával kell kezdeni. A szokásos nappali krémmel vékonyan kenje be az arcát, majd várjon néhány percet, amíg a krém beszívódik a bőrbe. Azután vigyen fel egy kevés alapozót az arcára, és az ujjai begyével vagy latex szivaccsal egyenletesen oszlassa el a terméket a bőrön. A szivacs nagyon praktikus, mert segítségével nagyon szépen és egyenletesen lehet felvinni az alapozót a bőrre. Mindig az arc közepétől kifelé haladva dolgozzon, és ne feledkezzen el a nyakról sem, nehogy maszkszerű legyen a hatás. A hajas fejbőr határán is ügyeljen arra, hogy ne maradjanak olyan bőrterületek, ahol nem tökéletes a fedés. A felesleget itt is, és a szemöldökök környékén is egy papír zsebkendő bőrre nyomásával tudja finoman eltávolítani. Ha matt hatást szeretne elérni, akkor az alapozó tetejére egy leheletnyi rétegben por állagú alapozót is felvihet.

AMIRE ÜGYELNI KELL…

• Zárt helyiségekben, mesterséges fénynél máshogyan látszanak a színek. A bőr és az alapozó árnyalatának azonosságáról csak természetes fénynél győződhetünk meg, ezért nyugodtan kísérjük oda vendégünket az ablakhoz vagy a bejárathoz, és ott is ellenőrizzük a színárnyalatot.
• Minél érettebb a bőr, annál könnyebb textúrát érdemes választani. Középkorú és annál idősebb vendégeinknek javasoljunk olyan, folyékony vagy hab állagú termékeket, amelyek ápolják, táplálják is bőrt, lifting hatásúak, növelik volumenét, mérséklik az öregedés jeleit.

About Kelemen Gréta 474 Articles
"Kevesen ismerik az igazi Kelemen Gréta-t, de a legfontosabb két dolog, amit tudni kell, hogy az optimista és precíz, természetesen barátságos, szemlélődő és racionális, de kisebb dózisokban, és gyakran elkényeztetik a nem érzéketlen szokások is. Az optimizmusa azonban, amiért gyakran imádják. A barátok gyakran számítanak róla és romantikus természetükre a szükség idején. Persze senki sem tökéletes, és Bogdánnak számos hibája van. A tisztesség és az instabilitás hajlamos az úton járni, bár inkább személyes szinten, mint mások számára. Szerencsére a pontossága általában ott van, hogy enyhítse a fújásokat."

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*