L-karnitin – véleménye a karcsúsító tulajdonságokról

[Total:    Average: /5]

L-karnitin – véleménye a karcsúsító tulajdonságokról

Mi az L-karnitin?

l karnityna plus olimp labs 300x200 L karnitin  véleménye a karcsúsító tulajdonságokról

l-karnitin és az Olympus laboratóriumok

Az L-karnitin a természetben előforduló és fontos tápanyag az energiaátalakítási folyamatban. A zsírokat a mitokondriumokba szállítják, amelyeket általában sejtkemencékként ismerünk. Ez az, ahol az energiát zsírsavakból nyerik. L-karnitin nélkül a zsírsavak nem mozoghatnak. Ezért szükséges, hogy az energiát a szív, az izmok és a máj bányái szerveihez szállítsák. Az L-karnitin fontos szerepet játszik a szervezetben az alábbi módokon: …………………………….. ………………………………………….. ………………………………………….. ..

 • energiatermelés zsírokból,
 • A versenytársak számára fenntarthatóságot biztosít,
 • a regeneráció támogatása a képzés után,
 • a szív és az immunsejtek energiaellátása,
 • megakadályozza a korai fáradtságot a képzés során.

Hol jelenik meg az L-karnitin az emberi szervezetben?

A test kb. 20-25 g L-karnitint tartalmaz. A nagy energiaigényű sejtek és szervek nagy koncentrációjú L-karnitint igényelnek, mert anélkül, hogy nem képesek megfelelően működni. A szervezet képes kis mennyiségben előállítani, de ehhez meg kell előzni – lizin és metionin, és kofaktorok – revitus. C, B3, B6 és vas. Az ilyen összetevők valamelyikének elégtelen szintje korlátozza a szervezet L-karnitin termelésének képességét.

Ajánl  Formexplode - vélemény az izomtömeg-előkészítésről

Hol van az L-karnitin az ételünkben?

l karnityna w mega kapsułkach 144x300 L karnitin  véleménye a karcsúsító tulajdonságokról

l-karnitint mega kapszulákban

Az L-karnitin jelen van az étrendben. A vörös hús L-karnitinben gazdag. Kis mennyiségei tartalmaznak halat, baromfit és tejjel. A csecsemők az anyatejből kapják az L-karnitint. A növényi termékek minimális mennyiségű L-karnitint tartalmaznak. Átlagosan 100-300 mg L-karnitint fogyasztanak naponta.

Az l-karnitin előfordulása az élelmiszerben:

 • Játék, marhahús 100-220 mg / 100 g
 • Sertéshús, nyúlhús 20-30 mg / 100 g
 • Baromfi 6-30 mg / 100 g
 • Hal 6-20 mg / 100 g
 • Kolbász 1-20 mg / 100 g
 • Tej, sajt, tejtermékek 1-10 mg / 100 g
 • 1-5 mg / 100 g gomba
 • Gyümölcs, zöldség, dió 0-1 mg / 100 g

Ki használjon L-karnitint?

Az L-karnitin elengedhetetlen, különösen a megnövekedett testmozgás és stressz idején. Egészségre gyakorolt hatása miatt sok ember eléri a kiegészítőket, amelyek tartalmazzák: ..

 • nagy teljesítményű sportolók, hobby sportolók,
 • emberek karcsúsító,
 • terhes vagy szoptató nők,
 • az idősek,
 • a vegetáriánusok és az emberek, akik nagyon keveset fogyasztanak,
 • olyan személyek, akik meg akarják tartani vagy javítani az egészségi állapotukat.

Milyen előnyei vannak az L-karnitin számára a sportolók számára?

l karnityna shot 300x237 L karnitin  véleménye a karcsúsító tulajdonságokról

l-karnitin lövés

Számos tudományos bizonyíték van arra, hogy az L-karnitin-kiegészítők jótékony hatással bírnak a sportolókra és az aktív emberekre. Főként a növekvő állóképességről szól, ami a késői fáradtság érzésével jár, és a test gyorsabban regenerálódik. Ezenkívül az L-karnitint alkalmazó sportolók alacsonyabb mennyiségű szabad gyököt figyeltek meg, csökkentették a szövetek károsodását és az izmok savasságát. Az L-karnitin szintén felgyorsítja a zsírégetést, csökkenti az aminosavak lebomlását és stimulálja a fehérjeszintézist, ami elősegíti a zsírmentes testtömeg kialakulását. Elmondható, hogy az L-karnitin egyfajta edzést biztosít a testnek. Ez növeli az elégedettséget a fizikai aktivitás során, és gyorsabb intenzitást is kaphat.

Az L-karnitin doppingszernek tekinthető?

Az L-karnitin nem rendelkezik doppingszernek, ezért nem szerepel a doppinganyagok listáján. Ez egy nagyon természetes tápanyag, amely mind az élelmiszerben, mind az emberi testben megtalálható. Azonban a sportolókat a megnövekedett erőfeszítések pillanataiban támogatja. Az L-karnitint az 1980-as olimpiai játékok legjobb sportolók használják, és sok sportoló még mindig nem.

Ajánl  Black Latte fogyás - negatív észrevételeket, véleményeket, ár, hivatalos honlapján

Az L-karnitin segíthet a fogyásban?

l karnityna w płynie 222x300 L karnitin  véleménye a karcsúsító tulajdonságokról

folyékony l-karnitin

Az L-karnitin a testben végzett hatásának köszönhetően hosszú távú fogyókúra lehet. Ugyanakkor érdemes megemlíteni, hogy az L-karnitin önmagában történő alkalmazása nem csökkenti a súlyt. A kutatások kimutatták, hogy az L-karnitin kalóriaellátással csökkentett étrenddel való kombinációja, valamint a testmozgás bevezetése segít az optimális testsúly elérésében. Mivel felgyorsítja a zsírok égetési folyamatát, ha velük együtt fogyasztják, biztosítja, hogy égetődjenek, és ne zsigerelt formában halmozódjanak fel a szervezetben. Az L-karnitin szintén csökkentheti a lipideket. Emellett állatkísérletek kimutatták, hogy az L-karnitin csökkentheti az éhségérzetet, ami csökkenti az elfogyasztott táplálék mennyiségét.

Mi az L-karnitin szerepe a szívben?

A szív folyamatosan működik, és a legfontosabb szerv. A munkájához szükséges energiának akár 70% -át zsírsavakból is nyerik. Emiatt a szív magas L-karnitint tartalmaz. Azonban önmagában nem képes önmagában előállítani, ezért ez az összetevő vérrel való ellátásától függ. Tanulmányok megerősítették az L-karnitin kedvező hatásait szívbetegségekre, különösen az aritmiákra és a zsírlerakódásokra. Így ez az anyag segít a szív jó állapotban tartásában.

A L-karnitint terhesség alatt és szoptatás alatt is fel lehet használni?

Az L-karnitin iránti kereslet terhesség és szoptatás alatt nő. Ez nem biztosítható a hagyományos étrendben. Az L-karnitin szintjének jelentős csökkenése a szervezetben már a terhesség 12. hetében megfigyelhető. Ezért helyénvaló az anyag kiegészítése.

Miért nehezíti az idősek elegendő L-karnitint?

l karnityna trec nutrition 182x300 L karnitin  véleménye a karcsúsító tulajdonságokról

l-karnitin trec táplálék

A test képessége, hogy L-karnitint alakítson ki, korral csökken. Emellett az idősebb emberek csökkentik a húsfogyasztást, ami az L-karnitin fogyasztásának csökkenéséhez vezet. Korral együtt lassítja a zsírok anyagcseréjét, ami felhalmozódást eredményez. Az izomtömeget termelő fehérjék lebomlanak, ami csökkenti az izomtömeget. Az L-karnitin a szervezetben történő alkalmazása serkenti a zsírégetést, ezért az idősek esetében az anyag kiegészítése tanácsos, mivel lehetővé teszi az erő és a vitalitás fenntartását.

Ajánl  Erofertil - vélemények, észrevételek, ár, hol lehet vásárolni, megéri?

L-karnitin hiány léphet fel vegetáriánus betegségben?

A vegetáriánus étrend alacsony L-karnitint tartalmaz, és kevés előfeltétele van az étrendnek, amelyet a szervezetnek magának kell termelnie. Ezért a vegetáriánusok csökkentik az L-karnitin szintjét, és ezt a gyorsabb fáradtság, csökkent hatékonyság teszi ki. A karnik L-karnitint erjedésből nyerik, és nem húsból nyerik ki, így ideális vegetáriánusok számára.

Hogyan kell bevenni az L-karnitint?

Az L-karnitint reggel, ebédidőben vagy kora délután kell bevenni. A sportolóknak körülbelül 30-60 perccel kell eltelniük a tervezett edzés előtt. Nem ajánlott az anyagot lefekvés előtt vagy este egyáltalán használni, mivel ez stimulálja a testet, és álmatlanságot okoz. Az L-karnitint 500-1000 mg dózisban, étkezés közben vagy után alkalmazzák.
L-karnitin Carnipure egy vízben oldódó anyag, így a felesleges víz választódik ki a vesékből.

Az L-karnitin a legjobb hatást gyakorolja az állóképzéssel együtt!

Az L-karnitin mellékhatása van-e?

Az L-karnitin egy olyan anyag, amely a szervezetünkben előfordul és ezért biztonságos enni. Hosszú távon használható, anélkül, hogy aggódna a mellékhatások miatt. Az ember biztonságos dózisa napi 2 g / nap.

Kelemen Gréta
About Kelemen Gréta 474 Articles
"Kevesen ismerik az igazi Kelemen Gréta-t, de a legfontosabb két dolog, amit tudni kell, hogy az optimista és precíz, természetesen barátságos, szemlélődő és racionális, de kisebb dózisokban, és gyakran elkényeztetik a nem érzéketlen szokások is. Az optimizmusa azonban, amiért gyakran imádják. A barátok gyakran számítanak róla és romantikus természetükre a szükség idején. Persze senki sem tökéletes, és Bogdánnak számos hibája van. A tisztesség és az instabilitás hajlamos az úton járni, bár inkább személyes szinten, mint mások számára. Szerencsére a pontossága általában ott van, hogy enyhítse a fújásokat."

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*