HĂ­rek

MĂĄlna keton – mĂĄlna ketonok Ă©s finom sziluett

MĂĄlna keton – mĂĄlna ketonok Ă©s finom sziluett

raspberry ketone na odchudzanie

NemrĂ©g derĂŒlt fĂ©ny arra, hogy a mĂĄlna-ketonok nagy mennyisĂ©gben kĂ©pesek Ă©getni a zsĂ­rt, noha az elmĂșlt nĂ©hĂĄny Ă©vben (2005-2014) tanulmĂĄnyoztĂĄk az aromĂĄs vegyĂŒlet magas hatĂĄsfokĂĄt mĂĄlnĂĄkon. Az egyik vezetƑ amerikai dietetikus Ă©s a tĂĄplĂĄlkozĂĄs terĂŒletĂ©n. Dr. Oz megjegyezte, hogy a mĂĄlna ketonok, amelyek hatĂ©konysĂĄgĂĄt Ă©vek Ăłta titokban tartjĂĄk, rendkĂ­vĂŒl hatĂ©konyak az elhĂ­zĂĄs Ă©s a tĂșlsĂșly ellen.

Melyek a mĂĄlna ketonok (mĂĄlna keton)?

målna keton építés

A mĂĄlna keton egy termĂ©szetben elƑfordulĂł növĂ©nyi polifenol, amely többek között felelƑs a mĂĄlna jellegzetes Ă­zĂ©nek Ă©s illatĂĄnak. A mai napig ezt a vegyĂŒletet elsƑsorban a kozmetikai, illatszer- Ă©s Ă©lelmiszeriparban hasznĂĄljĂĄk, de a mĂĄlna ketonok Weight Loss tulajdonsĂĄgaira vonatkozĂł legĂșjabb felfedezĂ©sek az innovatĂ­v karcsĂșsĂ­tĂł tablettĂĄk egyik összetevƑjĂ©vĂ© tettĂ©k.

MiĂ©rt a mĂĄlna ketonok hatĂ©kony fogyĂłkĂșrĂĄs vegyĂŒletek?

A mĂĄlna-keton fogyĂłkĂ©pessĂ©ge elsƑsorban annak a tĂ©nynek tudhatĂł be, hogy ez a vegyĂŒlet jelentƑsen növeli a szervezet adiponektin-koncentrĂĄciĂłjĂĄt. Az adiponektin egy hormon, amely többek között felelƑs az anyagcserĂ©nek Ă©s a glĂŒkĂłzszint szabĂĄlyozĂĄsĂĄnak. Ez segĂ­t a vĂ©rnyomĂĄs csökkentĂ©sĂ©ben Ă©s pozitĂ­v hatĂĄssal van a zsĂ­rszövet csökkentĂ©sĂ©re. Klinikai vizsgĂĄlatok kimutattĂĄk, hogy a magasabb adiponektin szinttel rendelkezƑ emberek karcsĂșbbak. A zsĂ­rszövet csökkentĂ©sĂ©re gyakorolt közvetlen hatĂĄson kĂ­vĂŒl a mĂĄlna ketonokban lĂ©vƑ adiponektin csökkenti a zsĂ­rmĂĄj mĂ©rtĂ©kĂ©t, javĂ­tja az eredmĂ©nyeket a diagnosztizĂĄlt 2-es tĂ­pusĂș cukorbetegsĂ©gben szenvedƑknĂ©l, Ă©s csökkenti az ateroszklerĂłzis zavarait.

Hogyan mƱködik a målna keton?

A mĂĄlna ketonok olyan hatĂ©kony fogyĂłkĂșrokat jelentenek, mivel a testet arra kĂ©nyszerĂ­tik, hogy növelje a “stressz” hormon, vagyis a norepberrinephrine szekrĂ©ciĂłjĂĄt. Ez a hormon felelƑs az idegrendszer stimulĂĄciĂłjĂĄĂ©rt Ă©s a vĂ©rĂĄramlĂĄs sebessĂ©gĂ©Ă©rt, ami viszont a test szĂĄmĂĄra azt jelenti, hogy gyorsabban meggyorsĂ­tja az anyagcserĂ©t Ă©s gyorsĂ­tja a zsĂ­rĂ©getĂ©st – mivel a szervezetnek kihĂ­vĂĄssal kell szembenĂ©znie, Ă©s energiĂĄra van szĂŒksĂ©ge. NormĂĄlis körĂŒlmĂ©nyek között a szĂ©nhidrĂĄtok a legfontosabb fehĂ©rjeforrĂĄs erre a cĂ©lra, de a mĂĄlna ketonok ĂĄltal okozott adiponektin-koncentrĂĄciĂł növekedĂ©se azt jelenti, hogy elƑször a zsĂ­rok Ă©gnek, ami hozzĂĄjĂĄrul a zsĂ­rlerakĂłdĂĄsok lebontĂĄsĂĄhoz, Ă©s lehetƑvĂ© teszi a testsĂșlycsökkenĂ©s hatĂ©kony Ă©s mindenekelƑtt termĂ©szetesen!
A fenti Ă©rvek egyĂ©rtelmƱen megerƑsĂ­tik a mĂĄlna ketonokat tartalmazĂł karcsĂșsĂ­tĂł tablettĂĄk nagy hatĂĄsossĂĄgĂĄt.

Málna meszes keton (málna keton) – kutatás Japánban

A kutatĂĄst JapĂĄnban vĂ©gezte 2005-ben egy dr. Morimoto ĂĄltal vezetett kutatĂłcsoport, Ehime (JapĂĄn) Orvosi Egyetemen. A publikĂĄlt összefoglalĂł jelentĂ©sben a tudĂłsok többek között azt Ă­rtĂĄk: “A malac-keton csökkenti a zsĂ­rszöveteket Ă©s a szĂ©rum triglicerid szintjĂ©t az anyagcsere fokozĂĄsĂĄval”. A laboratĂłriumi vizsgĂĄlatok többek között azt mutattĂĄk, hogy a mĂĄlna ketonok a lipolĂ­zis folyamatĂĄt befolyĂĄsolva akĂĄr 17% -kal is csökkenthetik a szövetben felhalmozĂłdott zsĂ­rmennyisĂ©get.

Amerikai méhészeti ketonok hatékonysågi vizsgålata

TovĂĄbbi tanulmĂĄnyokat vĂ©geztek az Alkalmazott EgĂ©szsĂ©gtudomĂĄnyi Centrumban (Stow, Ohio, USA). Dr. Hector Lopez megerƑsĂ­tette Dr. Morimoto eredmĂ©nyeit.

Nyolc hĂ©tig tartĂł tesztelĂ©s 45 nagy önkĂ©ntes csoporttal lehetƑvĂ© tette a kutatĂłk szĂĄmĂĄra a következƑ eredmĂ©nyeket:

  • Átlagos Weight Loss -2,0% – 0,5%,
  • A zsĂ­rtartalom csökkenĂ©se -7,8%
  • a zsĂ­rmentes testtömeg növekedĂ©se + 3,4%
  • az öv kerĂŒlete csökkentĂ©se -2,0% – os
  • a kerĂŒleti csĂ­pƑcsökkenĂ©s -1. 7 % .

Az Ă©deskömĂ©ny-keton-kiegĂ©szĂ­tĂ©s elsƑ 4 hetĂ©ben a leptin vĂ©rben törtĂ©nƑ enyhe emelkedĂ©se megfigyelhetƑ volt, Ă©s a rezisztens tartalom csökkent. A szisztĂ©mĂĄs hemodinamika, a vĂ©r összetĂ©telĂ©nek biokĂ©miai vĂĄltozĂĄsai Ă©s egyĂ©b kĂĄros hatĂĄsok tekintetĂ©ben nem törtĂ©nt vĂĄltozĂĄs, amely a mĂĄlna ketonokat az Ă©trend-kiegĂ©szĂ­tƑk rĂ©szekĂ©nt kizĂĄrhatnĂĄ.

Mikor tapasztalom a málna keton elsƑ hatásait?

Mivel a mĂĄlna keton biztonsĂĄgos adagja nem haladhatja meg a napi 200 mg-ot, az elsƑ Ă©szlelhetƑ hatĂĄsok vĂĄrhatĂłan 2 hĂ©t utĂĄn vĂĄrhatĂłak.

A málna ketonnak további elƑnyei vannak?

  • Az ellenĂĄllĂĄs javĂ­tĂĄsa

A mĂĄlna ketonok olyan vegyĂŒletek, amelyek viszonylag rövid törtĂ©nete van a gyĂłgyszeriparban, de Ășgy Ă­tĂ©ltĂ©k meg, hogy a mĂĄlna ketonokkal kezelt szemĂ©lyeknĂ©l szignifikĂĄnsan nƑtt a rezisztencia, mivel a mĂĄlna ketonok növelik a B Ă©s T limfocitĂĄk termelĂ©sĂ©t (fehĂ©r sejtek).

  • Jobb vĂ©delem a szabad gyökök ellen

A mĂĄlna ketonok erƑs MaxLift tulajdonsĂĄgokkal rendelkezƑ vegyĂŒletek. A mĂĄlna ketonokat tartalmazĂł tĂĄplĂĄlĂ©kkiegĂ©szĂ­tƑk hasznĂĄlata a skĂĄla segĂ­tsĂ©gĂ©vel megvĂ©di a testsejteket a gyakran elƑfordulĂł szabadgyökök kĂĄros hatĂĄsaitĂłl.

  • A mĂĄlna ketonok enyhĂ­tik a gyulladĂĄst

A mĂĄlna ketonok hasonlĂł hatĂĄsĂșak a nĂ©pszerƱ gyulladĂĄscsökkentƑ szerekkel, pĂ©ldĂĄul az aszpirinnal. A mĂĄlna ketonok hasznĂĄlata csökkenti az enzimek koncentrĂĄciĂłjĂĄt a szervezetben, többek között az Ă­zĂŒleti gyulladĂĄs, az izomgyulladĂĄs Ă©s a reumĂĄs megbetegedĂ©sek csoportjĂĄba tartozĂł egyĂ©b gyulladĂĄsos ĂĄllapotok esetĂ©n.

  • MĂĄlna ketonok omega-3 savas kiegĂ©szĂ­tƑkĂ©nt

A målna keton rendszeres bevitele csökkenti az omega-3 zsírsavhiåny következményeit, mert ez a szervezet ugyanolyan hatåst gyakorol a szervezetre, mint az omega-3 zsírsav.

MegjegyzendƑ, hogy a mĂĄlna ketonok bevitele teljesen biztonsĂĄgos, mivel a vegyĂŒletet tartalmazĂł tablettĂĄk teljesen termĂ©szetes összetĂ©telƱek. Ha nĂ©hĂĄny hĂ©t alatt követi a mĂĄlna keton fogyĂłkĂșrĂĄs tablettĂĄk hasznĂĄlatĂĄt, akkor elĂ©rheti azokat az eredmĂ©nyeket, amelyeket Ă©vek Ăłta vĂĄr.

A mĂĄlna a tablettĂĄk helyett?

Sokan Ășgy vĂ©lik, hogy mivel a karcsĂșsĂ­tĂł tablettĂĄkban lĂ©vƑ mĂĄlna keton termĂ©szetes mĂłdon jelen van a mĂĄlnafĂ©lĂ©kben, elĂ©g, ha ezt a kis gyĂŒmölcsöt beviszik az Ă©trendbe, hogy hasonlĂł eredmĂ©nyeket Ă©rjenek el. Sajnos ez nem olyan egyszerƱ. Friss gyĂŒmölcsökben a polifenolok koncentrĂĄciĂłja viszonylag alacsony. Csak 1 mg mĂĄlna-keton van jelen 1 kg gyĂŒmölcsben, Ă©s az ajĂĄnlott napi adag 200 mg. EzenkĂ­vĂŒl a frissen kivett gyĂŒmölcsöket legfeljebb 48 ĂłrĂĄn belĂŒl el kell fogyasztani, miutĂĄn a mĂĄlnaolaj-vegyĂŒletek a gyĂŒmölcs bƑrĂ©n termĂ©szetes mĂłdon elƑfordulĂł Ă©lesztƑgomba hatĂĄsĂĄra bomlanak le. Tudnia kell, hogy a karcsĂșsĂ­tĂł tablettĂĄk nagyon koncentrĂĄlt kivonatot tartalmaznak, ami otthon nem lehetsĂ©ges ilyen mennyisĂ©gben.

MĂĄlna keton – szakĂ©rtƑi vĂ©lemĂ©nyek

Azonban a mĂĄlna ketonok irĂĄnti Ă©rdeklƑdĂ©s Ă©szrevehetƑ növekedĂ©se csak 2012-ben törtĂ©nt, amikor a kivonat kivĂ©teles tulajdonsĂĄgait Ă©szlelte a hĂ­res amerikai diĂ©tĂĄs orvos – Dr. Oz. A mĂĄlna kivonatĂĄn talĂĄlhatĂł növĂ©nyi polifenolok teljes körƱ programjĂĄban a dietetikus Ă©s vendĂ©gei nem csak szakĂ©rtƑi vĂ©lemĂ©nyekre Ă©s laboratĂłriumi vizsgĂĄlatokra, hanem sajĂĄt tapasztalataikra Ă©s közvetlen környezetĂŒkre is utaltak. Dr. Oz-val folytatott beszĂ©lgetĂ©se sorĂĄn Lisa Lynn, a Weight Loss szakembere, aki meghĂ­vta a programot, hangsĂșlyozta, hogy a mai napig nem alakult ki olyan fogyĂłkĂșra “csoda tabletta”, amely lehetƑvĂ© tennĂ© a tĂșlsĂșly Ă©s az elhĂ­zĂĄs hatĂ©kony megszabadulĂĄsĂĄt, de a mĂĄlna ketonok kĂ©tsĂ©gkĂ­vĂŒl figyelemre mĂ©ltĂł termĂ©kek mindazoknak, akik egĂ©szsĂ©ges mĂłdon kĂ­vĂĄnjĂĄk kĂŒzdeni az elhĂ­zĂĄs ellen.

Kelemen Gréta

"Kevesen ismerik az igazi Kelemen GrĂ©ta-t, de a legfontosabb kĂ©t dolog, amit tudni kell, hogy az optimista Ă©s precĂ­z, termĂ©szetesen barĂĄtsĂĄgos, szemlĂ©lƑdƑ Ă©s racionĂĄlis, de kisebb dĂłzisokban, Ă©s gyakran elkĂ©nyeztetik a nem Ă©rzĂ©ketlen szokĂĄsok is.

Az optimizmusa azonban, amiĂ©rt gyakran imĂĄdjĂĄk. A barĂĄtok gyakran szĂĄmĂ­tanak rĂłla Ă©s romantikus termĂ©szetĂŒkre a szĂŒksĂ©g idejĂ©n.

Persze senki sem tökĂ©letes, Ă©s BogdĂĄnnak szĂĄmos hibĂĄja van. A tisztessĂ©g Ă©s az instabilitĂĄs hajlamos az Ășton jĂĄrni, bĂĄr inkĂĄbb szemĂ©lyes szinten, mint mĂĄsok szĂĄmĂĄra.

SzerencsĂ©re a pontossĂĄga ĂĄltalĂĄban ott van, hogy enyhĂ­tse a fĂșjĂĄsokat."

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzåszólås?

Az email cĂ­met nem tesszĂŒk közzĂ©. A kötelezƑ mezƑket * karakterrel jelöltĂŒk