Hírek

Meridia – vélemények a sibutramine fogyókúrás tablettákról

Meridia – vélemények a sibutramine fogyókúrás tablettákról

A szibutramin (Meridia) szerves kémiai vegyület, amelyet anorectic hatóanyagként alkalmaznak, azaz gátolja az étvágyat az elhízáshoz. Úgy működik, hogy gátolja a noradrenalin, a szerotonin, a dopamin újrafelvételét. Ez növeli a jóllakottság érzését egy étkezés után, és növeli az energiaköltségeket, valószínűleg befolyásolja a termogenezis növekedését. Ez egy Weight Loss-hez vezethet havonta akár 25 kg-ig.

Hogyan működik a szibutramin (Meridia)?

A gyógyszer hatása a metabolitok hatása. A szibutramin és metabolitjai nem tartalmaznak kvolinolitikus vagy antihisztamin hatásokat, és a szerotonin, adrenerg, dopamin, benzodiazepin és glutaminsav receptorok alacsony affinitása jellemzi. Ennek ellenére nincs gátló hatása a MAO-kra. Orális adagolás esetén nagyon gyorsan felszívódik, egyidejű étkezés közben, és a felszívódás lelassul. A májon történő első átjutás hatásától függően a P-450 (3A4) citokróm izoenzim jelenlétében metabolizálódik farmakológiailag aktív metabolitokká (demetilezett M-1 és M-2 származékok), amelyeket inaktiválnak a hidroxilezéssel és konjugációval inaktív M-5 és M-6. Az az idő, amely után a szibutramin maximális vérkoncentrációt ér el (tmax) 1,2 óra, az aktív metabolitok tmax 3 óra.
A szibutramin 97% -ot köt a szérumfehérjékhez, az M-1 és az M-2 94% -ot a metabolitokhoz.
A gyógyszer szedésétől számított 4 napon belül a metabolitok stacioner koncentrációját érik el, és kétszer nagyobbak, mint egyszeri dózisban. A gyógyszer az inaktív metabolitok formájában kiválasztódik a testből a vizelettel.
A gyógyszert orvosával folytatott megbeszélés után kell bevenni, használata nélkül komoly komplikációkhoz vezethet, még az életet és egészséget veszélyeztető szövődményekhez is.

Meridia története és elérhetősége a piacon

A sziabutramin hidrogén-klorid formájában elérhető Meridia-t 1997-ben vezették be, eltávolítva a hasonló hatású régebbi gyógyszereket, amelyek sok káros hatással jártak.

21. 01. 2010-ben ajánlott felfüggeszteni a szibutramint tartalmazó gyógyszerek forgalmazását. Ez kapcsolódott a SCOUT vizsgálatokhoz, amelyek azt mutatták, hogy ezeknek a gyógyszereknek a növelése a szív- és érrendszeri betegségekkel, 2-es típusú cukorbetegséggel terhelt betegeknél a szív- és érrendszeri megbetegedések miatti szívinfarktus, stroke, cardiac arrest vagy cardiovascularis kór miatt jelentkezik. A kockázat növekedése elsősorban az infarktus vagy a stroke gyakoriságának volt köszönhető, ami nem eredményezett halált. Azt is ajánlották, hogy a szibutramin szedő orvos konzultáljon orvosával.

Kelemen Gréta

"Kevesen ismerik az igazi Kelemen Gréta-t, de a legfontosabb két dolog, amit tudni kell, hogy az optimista és precíz, természetesen barátságos, szemlélődő és racionális, de kisebb dózisokban, és gyakran elkényeztetik a nem érzéketlen szokások is.

Az optimizmusa azonban, amiért gyakran imádják. A barátok gyakran számítanak róla és romantikus természetükre a szükség idején.

Persze senki sem tökéletes, és Bogdánnak számos hibája van. A tisztesség és az instabilitás hajlamos az úton járni, bár inkább személyes szinten, mint mások számára.

Szerencsére a pontossága általában ott van, hogy enyhítse a fújásokat."

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük