• pén. jan 15th, 2021

Kitűnő lehetőség 🌝 kiszsinagoga.hu

Képzeljük el, hogy itt megtalálja a pontos információkat.

Meseország a Fekete- erdőben

ByKelemen Gréta

júl 24, 2018
[Total:    Average: /5]

Meseország a Fekete- erdőben

Hol volt, hol nem, volt egyszer egy hatalmas erdő mélyén egy gyönyörű szálloda és annak pompás spája. De az bizony olyan mesébe illő volt, hogy a világ minden tájáról csodájára jártak… A Hotel Bareiss Relais & Château***** egy valóságos babaház a Fekete-erdő mélyén, Németországban, 70 km-re Strasbourgtól, és 40 km-re Baden Badentől. Ez a varázslatos élményeket nyújtó szálloda egyike Európa legismertebb és legnagyobb látogatottságú hoteleinek, amelyet egyedi hangulata és luxus színvonalú spa szolgáltatásai miatt előszeretettel keresnek fel a pihenni vágyók.

ÁLOMBELI PARADICSOM A TERMÉSZET LÁGY ÖLÉN

Egy vállalkozó szellemű, bátor asszony nyomdokain járva

Hermine Bareiss, férje, Jakob Bareiss 1945-ben bekövetkezett halála után két gyermekével Milleltalba megy, ahol a Kranz fogadóban vállal munkát. Néhány évvel később egy darab földet vásárol, ahol 1951-ben egy kis saját, huszonöt vendég elszállásolására alkalmas fogadót építtet, melynek a Kurhotel Milleltal nevet adja. A bevételekkel ügyesen és takarékosan bánik, s a következő években mindig újabb és újabb pavilonokat építtet a már meglévő épület köré, amelyeket folyosókkal és átjárókkal kapcsol hozzá a főépülethez. A folyamatosan bővülő családi vállalkozás akkor virágzik fel igazán, amikor 1973-ban fia, Hermann Bareiss veszi át az intézmény igazgatását. Az ekkor már Hotel Bareiss néven futó szállodához éttermeket, konferenciatermeket, teraszokat, fürdőket és újabb szárnyakat építtet, ahol színvonalas üzletsor, könyvtár és egy, a gyerekek szórakoztatására szánt, különleges játszóház is helyet kap, majd nem sokkal később megépül a hotel spája is. A szálloda 99 szobájában és apartmanjában ma egyszerre 230 vendéget tudnak elszállásolni. A Hotel Bareiss a bővítéseknek és a nagy szakértelemmel végzett vezetői munkának köszönhetően egyike lett Németország legjobb szállodáinak. Számos étterme közül a legnevesebb, a Restaurant Bareiss a maga három Michelin-csillagával és 25 000 palacknyi, óriási borválasztékával a gasztronómia valóságos fellegvárának számít. A barátságos, bensőséges hangulatú szálloda egy igazi tündérvilág, ahol az erkélyek roskadoznak a virágoktól, és a vendégek minden kívánságát lesi a 250 fős személyzet, amelynek minden tagja népviseletben jár-kel a szálloda falai között, mintha egyenesen egy régi meséből lépett volna elő… A Bareiss Hotel messze földön híres gyerekparadicsomáról is. A szállodához tartozó óriási „Gyerekházban” minden korosztályhoz tartozó gyerek rengeteg szórakozási lehetőséget talál. Lehet itt villanyvasutazni, billiárdozni, számítógépes játékokat játszani, vagy éppen részt venni a pedagógiai végzettséggel rendelkező, barátságos és gyerekszerető programfelelősök által szervezett barkácsolásban, süteménysütésben, teremfociban, erdőjárásban… A kicsi és nagyobb gyerekek, ahogy megérkeznek, máris szaladnak az ő kis birodalmukba, az ezernyi élményt kínáló játszóházba, a szüleik pedig nyugodtan átadhatják magukat a spa élvezetének, a nyugodt pihenésnek, vagy nagy sétákat tehetnek, túrázhatnak az erdőben, ahol 600 kilométernyi erdei ösvény várja őket.

A SZÁLLODA SPÁJA

A 2 400 nm- es spa két külön emeleten kapott helyet.
• A Bareiss Beauty egy recepciót, egy ízlésesen berendezett váróhelyiséget, egy parfümériát, egy fodrászszalont és hat kozmetikai kezelőhelyi-séget foglal magában, amelyek közül háromból gyönyörű kilátás nyílik a Fekete-erdőre.
• A Bareiss Spa egy emelettel lejjebb található, és rengeteg szolgáltatással várja a szállodavendégeket. 600 nm-t foglalnak el a különböző medencék és a fürdőszolgáltatások helyszínei. Van itt kilenc, merülésre, búvárkodásra is alkalmas fedett és szabadtéri édesvizes medence, egy fürdőzésre is alkalmas, csodálatos kerti lugasokkal övezett tó és körülötte hívogató pihenőpázsit, egy bel- és egy kültéri jacuzzi, három különböző típusú és hőmérsékletű szauna, gőzfürdő, aquaterápiás medence, Kneipp-taposó, öt masszázskabin, ahol a jó közérzeti és gyógymasszázsok széles kínálatával várják a vendégeket. Mindenmellett egy gyönyörűen berendezett relaxációs terem, egy kisebb fitness terem és egy kávézó is a kikapcsolódni vágyók rendelkezésére áll.

A kezelési kínálat

A Bareiss spában három márka, a Sisley, a Gertraud Gruber és a Thalgo termékeivel végzik a kezeléseket, akár két-, három- vagy ötnapos kezeléssorozatok formájában is. Lássunk néhány különleges kezelést a széles kínálatból:

Masszázs tibeti zenélő edénnyel
Ez az ezeréves hagyományokra visszanyúló masszázsfajta a test, a szellem és a lélek eredeti összhangját hivatott helyreállítani a testben keringő nedvek és energiák áramlásának javítása révén. Az éteri rezgéseket és gyönyörű hangot adó fémedénykét a test különböző, létfontosságú szerveihez, energetikai központjaihoz közelítve szólaltatja meg a terapeuta, hogy a fi nom rezgések átjárják a teljes emberi szervezetet. A kezelés végére mély nyugalom és a saját test érzékelésének pozitív változása, a testet működésben tartó folyamatok belső harmóniája válik érezhetővé a vendég számára. A speciális tibeti masszázst aromás illóolajokkal végzett masszázs is követheti.

Fülgyertyás kezelés
Ez a rendkívül kellemes, ellazító kezelés teljes relaxáltságot okoz. A kezelés végén a vendég kipihentnek, könnyűek érzi magát. A fülgyertyák különösen jól alkalmazhatók migrénes, illetve megfázásos tünetek enyhítésére.

Meleg lávaköves masszázs
A kezelés egyesíti magában a hagyományos masszázsok, valamint az észak-amerikai indián kultúrában honos, tradicionális masszázstechnikák és gyógyító eljárások jótékony hatásait. A kellemes hőmérsékletűre melegített és a test különböző pontjaira helyezett meleg kövek helyreállítják a jó közérzetet, a testben lévő feszültségek kioldódnak, az idegrendszer megnyugszik. A kezelés hatására fokozódik a vér- és nyirokáramlás, a meridiánok mentén a szövetek fáradtsága, ernyedtsége megszűnik, és a szervezet energiaáramlásának javulása révén aktiválódnak a test életfunkciói.

Aquarelax kezelés
A kezelés lényege, hogy a vendég testére nagy hatóanyag-tartalmú pakolást visznek fel, melyben algák, növényi olajok és fango (vulkáni talajból származó forró, szagtalan ásványi iszap) található. Míg az összetevők beszívódnak a bőrbe és átjárják a testet, a vendég egy meleg vízzel telt, kellemes hőmérsékletű matracon, az Aquarelax ágyon pihen. A kezelés eredménye: mély relaxáció és a bőr állapotának szemmel látható, csodálatos javulása.

ÖSSZEFOGLALÁS

A Hotel Bareiss spája méltó birtokosa a Legjobb Relais & Château Spa-díjnak. Ez a maga nemében egyedülálló spa gyönyörű térkialakításával, lenyűgöző berendezésével és különleges szolgáltatásaival egy varázslatosan harmonikus világba vezeti vendégeit, ahogyan a szálloda is, amely otthont ad neki.

About Kelemen Gréta
"Kevesen ismerik az igazi Kelemen Gréta-t, de a legfontosabb két dolog, amit tudni kell, hogy az optimista és precíz, természetesen barátságos, szemlélődő és racionális, de kisebb dózisokban, és gyakran elkényeztetik a nem érzéketlen szokások is. Az optimizmusa azonban, amiért gyakran imádják. A barátok gyakran számítanak róla és romantikus természetükre a szükség idején. Persze senki sem tökéletes, és Bogdánnak számos hibája van. A tisztesség és az instabilitás hajlamos az úton járni, bár inkább személyes szinten, mint mások számára. Szerencsére a pontossága általában ott van, hogy enyhítse a fújásokat."

Kelemen Gréta

"Kevesen ismerik az igazi Kelemen Gréta-t, de a legfontosabb két dolog, amit tudni kell, hogy az optimista és precíz, természetesen barátságos, szemlélődő és racionális, de kisebb dózisokban, és gyakran elkényeztetik a nem érzéketlen szokások is. Az optimizmusa azonban, amiért gyakran imádják. A barátok gyakran számítanak róla és romantikus természetükre a szükség idején. Persze senki sem tökéletes, és Bogdánnak számos hibája van. A tisztesség és az instabilitás hajlamos az úton járni, bár inkább személyes szinten, mint mások számára. Szerencsére a pontossága általában ott van, hogy enyhítse a fújásokat."

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük