Milyen legyen a szép nyári smink?

[Total:    Average: /5]

Milyen legyen a szép nyári smink?

A nyári sminkek legfőbb jellemzője a természetes hatás, a natúrhoz közelítő jelleg. A sminkek elkészítéséhez válasszunk könnyű textúrájú termékeket. A színek tekintetében előnyt élveznek azok, amelyek saját árnyalatukkal is hangsúlyozzák a bőr nyáron természetes, napbarnított színét, bronzos árnyalatát. Jöhetnek tehát az aranyos, bronzos barnák, a karamell és a réz minden árnyalata. Egy feltétellel: ha gyöngyházfényük vagy csillámló kis mikroszemcséik ragyogóvá varázsolják őket az arcon. A nyári sminkhez hozzá tartozik a csillogás, a ragyogás, a játék a nap sugaraival. És van még egy fontos szempont: a vízállóság, a hosszan tartó hatás. Hiszen a nyári kánikulában, amikor szinte egész nap izzad az ember, nem is kell feltétlenül tengerben vagy medencében úszkálni ahhoz, hogy az arcról leázzon a smink…

SUGÁRZÓ ARCSZÍN

Az egészségtől sugárzó, napbarnított arcszín eléréséhez nyáron elegendő kétféle sminktermék: a bronzosító és az arcpirosító. Használjunk por állagú bronzosítót, ezt vékonyabb rétegben tudjuk eloszlatni a bőrön, és még természetesebb hatást kelt. A bronzosítót – nappalra lehetőleg inkább a selyemfényű változatokat – egy nagy ecset segítségével vigyük fel az arcra, kizárólag azokra a területekre, amelyek az arc síkjából kiemelkedve először szoktak lebarnulni a napozás során: az orcákra, az orr hegyére, a szemöldökívre, az állra, és a dekoltázsra is. Ha olyan hatást akarunk elérni, mintha az egész arc alaposan lebarnult volna, akkor vigyünk fel bronzosítót laza, söprögető mozdulatokkal az arc teljes felületére, ügyelve arra, hogy a felsorolt, kiemelt területek színe egy árnyalattal sötétebb legyen, mint a többi. Ezután jöhet a pirosító. Különösen jól érvényesülnek a nyári sminkben a meleg aranybarnás, rózsaszínes és narancsos árnyalatok. Tegyünk egy keveset az orcákra, és vigyük tovább az ecsettel a pirosítót ferdén felfelé, a halánték irányába is. A cél a fénytől sugárzó, egészséges, bronzos, természetes hatású arc.

GYÖNYÖRŰEN SMINKELT SZEMEK NYÁRON IS

Emeljük ki a szemeket vízálló, a bőrön a nyári kánikulában is hosszan fennmaradó szemhéjfestékkel. A színek közül a legmegfelelőbbek az aranyos árnyalatok, a terra kotta, a fahéj, az okker, de a szem színével harmonizáló más színeket is bátran használhatunk. A lényeg csak az, hogy mindig fémes csillogású vagy gyöngyházfényű, mikroméretű kis flitterekkel dúsított szemhéjpúdert válasszunk, hogy a szem ragyogása a tündöklő napfényben maximális legyen. A szem kontúrvonalát húzzuk meg egy szintén vízálló, fémes fényű szemceruzával. A szempillákat fessük át egy kifejezetten a nyári, forró és párás klimatikus viszonyoknak megfelelően kifejlesztett szempillaspirállal. A vízállóság itt is nagyon fontos, mert nincs kiábrándítóbb, mint az elmaszatolódott, a strandolás közben elkenődött festék a szem körül! A szempillaspirállal haladjunk a pillák tövétől a végek felé. A szempillák festését mindig a középső szálakkal kezdjük, és hagyjuk a végére a külső és belső szemzughoz közeli szálakat. Olyan terméket válasszunk, amellyel valóban hosszú és dús szempillákat festhetünk, hogy a nyári natúrsminkből dominánsan kiemelkedjen és nagy hangsúlyt kapjon a szem, a tekintet.

EZER FÉNNYEL TÜNDÖKLŐ AJKAK

Egy vízálló ajakkontúr ceruzával először is húzzuk meg a száj körvonalát. Ezután fessük át az ajkakat egy extra csillogást adó szájfénnyel, ami az ajkakat igazán vonzóvá és érzékivé varázsolja. Ha rúzst használunk, csak vékony rétegben vigyük fel az ajkakra. A nyári időszakban felejtsük el a matt rúzsokat! A gyöngyházfény, a termék saját anyagában jelen lévő mikroszemcsék csillogása most szinte kötelező!

About Kelemen Gréta 474 Articles
"Kevesen ismerik az igazi Kelemen Gréta-t, de a legfontosabb két dolog, amit tudni kell, hogy az optimista és precíz, természetesen barátságos, szemlélődő és racionális, de kisebb dózisokban, és gyakran elkényeztetik a nem érzéketlen szokások is. Az optimizmusa azonban, amiért gyakran imádják. A barátok gyakran számítanak róla és romantikus természetükre a szükség idején. Persze senki sem tökéletes, és Bogdánnak számos hibája van. A tisztesség és az instabilitás hajlamos az úton járni, bár inkább személyes szinten, mint mások számára. Szerencsére a pontossága általában ott van, hogy enyhítse a fújásokat."

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*