Hírek

Rózsaszínek és lilák minden mennyiségben

Rózsaszínek és lilák minden mennyiségben

Az idei tavasz és nyár két választási lehetőséget kínál a sminkeseknek és vendégeiknek: az éteri frissességű, fi nom és természetes hatást keltő natúrsminkek, illetve a merészebb, igazán látványos, erőteljes hatású sminkek alternatíváját.

Első és legfontosabb dolgunk mindig a vendég karakterének, stílusának megismerése. Csak ez alapján dönthetjük el, milyen smink illene leginkább a személyiségéhez: egy pasztell árnyalatokkal operáló, finom és visszafogott smink, vagy éppen valami vidám és feltűnő, a merészebb színektől sem visszariadó smink. A két véglet meglehetősen távol áll egymástól, és a kettő között a lehetőségek óriási tárháza kínálkozik. Egy közös pontja azonban mindenképpen van az idei szezon sminkjeinek: a ragyogás, a fény-árnyék hatások maximális kihasználása. A tavasz és a nyár legkedveltebb színei az idén a különféle lilák és rózsaszínek lesznek.

HIBÁTLAN ALAPOZÁS

Minden jó sminkes egyetért abban, hogy az alapozó, a púder, az arcpirosító használata előtt mindenképpen elő kell készíteni a bőrt, mégpedig a lehető leggondosabban. A tisztítás és a hidratálás fázisa után jöhetnek mindazok a termékek és praktikák, amelyek segítségével a bőr szépsége és egyenletessége fokozható: használjunk korrektort a bőrhibák és a szem alatti karikák eltüntetésére, feltöltő készítményeket a ráncok mélységének csökkentésére, speciális krémet, amely tökéletes simaságot ad a bőrnek, és ha kell, mattítja is. Alkalmazzuk a számos kozmetikai márkánál megtalálható szépségpermeteket is, amelyek életet lehelnek a fáradt bőrbe is, és egészséget fényt adnak neki. Az alapnak tökéletesen simának, egészségtől sugárzónak és természetesen szépnek kell lennie, anélkül, hogy a bőrre felvitt anyagok látható nyomot hagynának a bőrön. A hibátlanra korrigált bőrre azután jöhet a bőr színével megegyező árnyalatú alapozó és/vagy púder, de csak leheletfinom, vékony rétegben. Az alap legyen mindig észrevehetetlen, és adjon természetes fényt, egészséges ragyogást a bőrnek. Ezután következhet az arcpirosító, amely nélkülözhetetlen a friss, üde, egészséges megjelenéshez. Válasszunk egy megfelelő árnyalatú rózsaszínt, lehetőleg gyöngyházfényű terméket, ami különleges ragyogást ad a bőrnek. Vigyük fel az orcákra körkörös mozdulatokkal, a lehető legvékonyabb rétegben. Nagyon jól használhatóak a pirosítók között azok a duo kiszerelésű termékek is, amelyekkel két fázisban végezhetjük el az orcák kiemelését. Először vigyük fel a bőrre a matt árnyalatot, amely az arc síkjából kiemeli az orcát és hangsúlyt ad neki, majd ezután jöhet a csillogó, irizáló árnyalat, amely megtöri a fényt, és ragyogást ad a bőrnek.

MÉG MINDIG HÓDÍTANAK A FÜSTÖS SZEMEK!

Az arc területei közül az idei szezonban is a szemek kapják a legnagyobb hangsúlyt. A füstös szemsmink intenzitást ad a tekintetnek, kiemeli. Hogyan készítsük el a szem sminkjét? Applikátorral vigyük fel a teljes felső szemhéjra a szemfestéket, és egyenletesen oszlassuk el, úgy, hogy a szemhéjon egy vékony, gyönyörűen csillogó hálóként hasson. Azután húzzunk biztos kézzel egy tetszés szerinti vastagságú vonalat a felső és az alsó szemhéj szempilláinak vonalában is. A külső szemzugnál hosszabbítsuk meg és erősítsük meg a vonalakat. Ezután egy ecset segítségével finoman dolgozzuk el kétféle színű szemfestéket, úgy, hogy a két színárnyalat észrevétlenül ússzon át egymásba a satírozásnak köszönhetően. Ha por állagú termékkel dolgozunk, akkor lágy, finom szemsminket kapunk eredményül. Ha a szemfesték felviteléhez az applikátort kicsit benedvesítjük, akkor karakteresebb, erőteljesebb lesz a smink hatása. A füstös szemhez tetszés szerint használhatunk egy, két vagy akár három különböző árnyalatú szemfestéket is:
• Használjunk egy színt és a szempillaspirált, ha egy gyors és könnyen elkészíthető sminket szeretnénk.
• Használjunk két vagy három színt és a szempillaspirált, ha erőteljesebb, különlegesebb hatást szeretnénk elérni.
Milyen színek jöhetnek szóba? A smink jellegétől függően választhatunk természetes hatású, tavaszias pasztellszíneket, vagy erőteljesebb, feltűnőbb, látványosabb hatást keltő árnyalatokat. Minden megoldás jó lehet, ha a szemfesték irizáló vagy kifejezetten csillogó hatású, bársonyos fényű termék. A lila, mályva, rózsaszín legkülönbözőbb árnyalatai most különösen divatosak, de más színeket is bátran választhatunk. A lényeg, hogy a különböző színek találkozásánál a satírozást a lehető legtökéletesebben végezzük el, hogy az egyes árnyalatok ne kölönálló színekként hassanak, hanem egymásba észrevétlenül átúszó színárnyalatok legyenek. A füstös hatás fokozása érdekében a szempillák tövét szemceruzával, khôllal vagy eyelinerrel emeljük ki: húzzunk egy precíz vonalat a belső szemzugtól a külső felé haladva, biztos kézzel, határozott vonalvezetéssel. A szempillaspirál most is elhagyhatatlan. Segítségével látványosan meghosszabbíthatjuk, dúsabbá tehetjük a szempillákat, ami kiemeli a tekintetet, optikailag megnagyobbítja a szemet. A profi sminkesek a szempillaspirált mindig a szempillák tövétől kifelé haladva használják, egy cikkcakkos mozdulattal, ami a festéket egyenletesen oszlatja el a pillákon. Kaphatóak már olyan, automatikusan rezgő szempillaspirálok is, amelyek ezt a professzionális cikkcakkmozgást maguk végzik el a tökéletes hatás érdekében. Ha a vendégünk különleges alkalomra készül, vagy nem riad vissza az igazán látványos megoldásoktól, ajánljunk neki műszempillát, amellyel még jobban kiemelhető a szem szépsége.

SZÍNT AZ AJKAKRA!

A száj sminkjének elkészítésénél a legfontosabb követelmény a csillogás. A színek közül szabadon választhatunk, de ha igazán divatos sminket szeretnénk, akkor a rózsaszín valamelyik árnyalatát használjuk, mert az idei év a rózsaszínek éve. A rúzs ne matt legyen, hanem mindenképpen selyemfényű, de a szájnak igazi csillogást a rózsaszín szájfénnyel adhatunk, amelyet használhatunk a rúzs fölé, vagy akár önmagában is. A csillogó hatást tovább fokozhatjuk, ha gyöngyházfényű vagy apró csillámszemcséket tartalmazó szájfényt választunk.

FÉNYÁRBAN ÚSZÓ KÖRMÖK

A körmök lehetnek rózsaszínűek vagy szürkék, festhetjük őket egyszerűen csak színtelenre is vagy használhatjuk éppen a legkülönlegesebb színű körömlakkok egyikét is. A lényeg csak az, hogy játsszanak a fénnyel, csillogjanak, és ragyogásukkal magukra vonják a tekintetet.

A 2011-es tavaszi-nyári szezon sminktrendjei rengeteg lehetőséget adnak a sminkeseknek arra, hogy tündöklő fényekbe öltöztessék, gyönyörűvé varázsolják vendégeiket.

Kelemen Gréta

"Kevesen ismerik az igazi Kelemen Gréta-t, de a legfontosabb két dolog, amit tudni kell, hogy az optimista és precíz, természetesen barátságos, szemlélődő és racionális, de kisebb dózisokban, és gyakran elkényeztetik a nem érzéketlen szokások is.

Az optimizmusa azonban, amiért gyakran imádják. A barátok gyakran számítanak róla és romantikus természetükre a szükség idején.

Persze senki sem tökéletes, és Bogdánnak számos hibája van. A tisztesség és az instabilitás hajlamos az úton járni, bár inkább személyes szinten, mint mások számára.

Szerencsére a pontossága általában ott van, hogy enyhítse a fújásokat."

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük